20. jan. 2013
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, Aller Media

Renée Toft Simonsen: Vi dømmer dem, der ikke har sex

Renée Toft Simonsen
Renée Toft Simonsen
Foto: AOP
Det er blevet et tabu at være i et parforhold, hvor man ikke dyrker sex.

De fleste har nok en god ven eller to, der før eller siden har pralet med et utroligt sexliv. Men en undersøgelse har faktisk vist, at 14 pct. af os lever i et parforhold uden sex.

Selv om det viste sig, at sexløse par faktisk hverken var kede af det eller havde problemer med at leve uden sex, havde de svært ved at sige det til omgivelserne. For det er nemlig et tabu ikke at dyrke sex flere gange om ugen, mener Renée Toft Simonsen, der er klummeskribent i FEMINA og cand.psych.

- Problemet bliver så i stedet for selve det ikke at dyrke sex, at det er noget, de ikke synes, de kan sige højt, men nærmere helst skal holde skjult, da det efterhånden er tabu ikke at have samleje flere gange om ugen. Ingen træder frem og siger, at de har en helt vidunderlig nærhed med deres partner, og at de i grunden hellere bare vil ligge i ske og kramme under dynen end at dyrke sex, skriver Renée Toft Simonsen i sin ugentlige klumme.

Det realistiske billede mangler

Sexolog og psykolog Sanne Neergaard har peget på, at tabuiseringen især skyldes vores kultur, da det er et tegn på succes at have regelmæssig sex. De fleste vil gerne stile efter at være perfekte, og derfor er det vigtigt for dem at have sex nogle gange om ugen for at opnå perfektionen.

Vi må altså gerne prale med al vores sex - men vi må ikke tale om manglen på samme, selv om vi er tilfredse med det. Men det er jo ikke et realistisk billede af manges hverdag.

- For hvem kender ikke til perioder med mindre aktivitet i en travl hverdag? Dem snakker vi ikke så meget om, men når vi har fået en ordentlig svingtur og mødes med et par veninder til en frokost, så er det helt på sin plads at sige: Pyha, her går det godt, skriver Renée Toft Simonsen.

Læs mere om: