12. nov. 2012
Af af Gita Femhøj og Miriam Meyer

Rigmor Zobels to garderober

Rigmor Zobel
Rigmor Zobel
Foto: AOP
Den 44-årige erhvervskvinde ønsker at signalere forskellige egenskaber og tilstande med sit tøj.

Rigmor Zobel, 44 år, erhvervskvinde og foredragsholder. Der er drøn på hendes liv, og trods fattethed og sikker stil har Zobel en travl hverdag, hvor en kandidatgrad i tovholderi er et must.

Hun er egentlig uddannet fra Københavns Universitet i 1994 som cand.jur. og arbejder i dag som advokatfuldmægtig hos Alhambra Advokater, men når hun har fri, er der ikke tid til sofahygge. Her holder hun nemlig bl.a. foredrag om ledelse, bestyrelsesarbejde og markedsføring. Og arbejdslivet påvirker hendes tøjvalg.

- Jeg har to garderober. En til hverdag og en til arbejdet. I min fritid er jeg inspireret af moden, og der kan jeg eksperimentere, men når jeg køber arbejdstøj, er det det klassiske look, der fungerer bedst for mig, som spadseredragter, habitjakker og enkle kjoler. Det befinder jeg mig godt i, siger Rigmor Zobel til IN.

Hvad betyder mode og kvalitet for dig?

- Der er ikke nødvendigvis altid en sammenhæng for mig. Jeg kan godt lide, at mit tøj er moderigtigt og af god kvalitet, men det er ikke udelukkende det, jeg går efter. Jeg køber det, jeg kan lide, og når jeg shopper hverdagstøj, er det ofte i Topshop eller Zara. Der kan jeg godt gå på kompromis med kvalitet, men når jeg køber arbejdstøj, skal det være i orden. Det skal være af god kvalitet. Når alt kommer til alt, er jeg en klassisk type, og det er det klassiske look, der fungerer bedst til mig.

Hvilke signaler vil du gerne sende med den måde, du klæder dig på?

- Når jeg er på arbejde, er det vigtigt, at jeg fremstår professionelt og seriøst, men uanset om jeg er på arbejde eller har fri, vil jeg bare gerne udstråle, hvem jeg er. Det er vigtigt, at man accepterer sig selv og klæder sig efter sin type. Men ligesom alle andre bliver jeg ofte inspireret af andres stil. Som fx her den anden dag, hvor min søster kom forbi i det cooleste boheme-agtige look, så får jeg jo også lyst til at være bohemeagtig, men det går bare ikke, og jeg ender med at se meget fjollet ud, og så vender jeg igen tilbage til det klassiske.

Læs mere om: