31. okt. 2011
Af af Hanne Rask

Sådan var Margit Brandts begravelse

Det var hårdt for Erik Brandt og døtrene Julie og Emilie at sige farvel udenfor Hellerup kirke.
Det var hårdt for Erik Brandt og døtrene Julie og Emilie at sige farvel udenfor Hellerup kirke.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Modedesigneren Margit Brandt fik en begravelse, som hun ville have været stolt af.

- Lige nu sidder Margit Brandt og designer tøj til Guds engle, sluttede præsten Lars Tjalve sin tale, da designeren Margit Brandt blev begravet mandag formiddag.

Margit Brandt var nemlig altid i gang, og hun var utraditionel. Det samme var hendes begravelse i Hellerup Kirke, hvor godt 300 mennesker var mødt op for at sige et farvel til Danmarks store designer, der døde sidste mandag bare 66 år gammel. Det var lungesygdommen Kol, der til sidst fik bugt med den livsglade Margit Brandt, der i flere år kæmpede for at blive rask.

En meget bevæget Erik Brandt og hans og Margits to døtre Emilie og Julie tog den svære afsked med deres hustru og mor i den smukt og utraditionelt pyntede kirke. Efter Margits ønske var kisten sort og både den og kirken var pyntet med et sandt hav af hvide liljer. Blomsterne fra venner og bekendte var så mange, at der ikke var plads i kirken. Kransen fra prinsgemalen fik dog hæderspladsen oppe ved kisten, ligesom den var med i ligvognen, da Margit Brandt blev kørt væk.

Mange af de flotte buketter måtte placeres langs indgangen udenfor kirken, men det gjorde blot indgangen yderligere festlig og utraditionel, da en snes græskar-hoveder, som familiemedlemmer havde skåret og udstillet til ære for Margit Brandt, også var placeret her.

Erik Brandt holdt en rørende tale ved kisten, og læste et af de mange digte, han har skrevet til sin kone gennem tiden. Bobo Moreno sang Love me tender og havde det været muligt, havde Erik Brandt fået sangeren Rod Stewart fløjet ind, for at kunne synge I am sailing, der dog måtte nøjes med at blive spillet på cd i kirken.

- Margit elskede Rod Stewart, og hvor har jeg det ikke godt i dag, sagde en grådkvalt Erik Brandt, der stod tæt med sine døtre, da et hav af hvide balloner blev sendt til himlen, mens ligvognen kørte kisten til den nærliggende Hellerup Kirkegård, hvor gæsterne fulgte begravelsen for siden at deltage i sammenkomsten på Skovshoved Kro. Designerparret Margit og Erik Brandt fik 50 år sammen.

På torsdag kan du i BILLED-BLADET se en større dækning af Margit Brandts begravelse.

Læs mere om: