17. feb. 2015
Af Karina Didriksen

Sarah Zobel: Mine børn skal lære at kede sig

Sarah Zobel.
Sarah Zobel.
Foto: AOP
Psykologen Sarah Zobel mener, at det er vigtigt, at hendes søn og datter kommer ned i gear og lægger mobiltelefonerne fra sig.

Sarah Zobel er uddannet psykolog og holder kurser, hvor hun underviser forældre og børn i nærvær.

Hun har selv børnene Roberta, 13, og Vincent, 8, sammen med eksmanden Alexander Kølpin, og hun prøver på at lære dem, at det er vigtigt ikke kun at sidde foran fjernsynet og konstant tjekke deres mobiltelefoner.

41-årige Zobel foreslår ofte, at de kan spille et spil eller tegne i stedet for, men det falder ikke altid i god jord hos børnene.

- Mine børn siger også, at de keder sig, og det er jo et udtryk for, at de har brug for at komme ned i gear. Vi lever helst i sjette gear, og når vi kommer ned i fjerde gear, føles det rastløst og tomt. Nogle gange giver jeg dem lov til at kede sig og ser, hvad der sker, og andre gange foreslår jeg, at vi kan spille et spil, siger Sarah Zobel til Kristeligt Dagblad.

LÆS OGSÅ: Skilsmissen var rædselsfuld

Sarah Zobel deler børnene med eksmanden

Hun starter selv sin dag med at meditere og holder sig væk fra sin telefon den første times tid.

Under morgenmaden må der heller ikke være telefoner eller iPads til stede – selv om børnene måske ville ønske, det var anderledes.

Sarah Zobel og Alexander Kølpin deler samværet med børnene, så de hver har dem hos sig en uge ad gangen.

Det er efter skilsmissen for to et halvt år siden, at hun er blevet mere bevidst om, hvordan hun bruger tiden sammen med børnene bedst muligt.

Læs mere om: