25. sep. 2013
Af af FEMINA, Aller Media

Sarah Zobel og Burhan G.: Vi er vilde med stenalderkost

Sarah Zobel elsker stenalderkost
Sarah Zobel
Foto: Ole Bjørk
Kendisparret er også hoppet med på den nye kosttrend.

Efter at være kommet i 30’erne er træning blevet et must i jetsetteren Sarah Zobels liv. Det afslører hun til magasinet Move i denne uge.

Den 39-årige forfatter og psykolog, der sidste år gik fra sin mand Alexander Kølpin, træner tre gange om ugen. Og det er nødvendigt for at bibeholde formen og figuren, siger Sarah Zobel.

- Jeg kan mærke på min muskelmasse, at der skal en større indsats til, hvis jeg vil bevare definitionen og stramheden. Dem i 50’erne vil sikkert sige ’Sludder og vrøvl – vent du bare’, men jeg tror, det er vigtigt at komme i gang med styrketræningen allerede nu, siger hun.

Slut med pasta og kartofler

Også på kostfronten er der sket ændringer. For et år siden begyndte hun at trappe ned på brød, pasta, kartofler og ris, og det kan mærkes.

- Når jeg tidligere tog lidt på, satte det sig typisk lige dér ved buksekanten, hvor mange kvinder har tendens til at få lidt ’ekstra’. Så tænker man: Hvor kommer den fra? Nu ved jeg, den kommer fra brødet og alle de lækre pastaretter, siger Sarah Zobel.

Senestt er hun hoppet med stenalderkosten. Det skete på kæresten Burhan G.’s foranledning.

- Her på det seneste har jeg fået kendskab til hele paleo-tankegangen. Det er min kæreste, der har introduceret mig for det, og jeg synes, det giver god mening, fortæller hun.

Men hun understreger, at hun ikke er konsekvent med stenalderkosten. Der skal trods alt være plads til lidt af de gode ting i livet.

- Jeg er ikke fanatisk med noget. Har aldrig været det og kommer heller aldrig til at være det. Jeg vil have lov til at spise pommes frites med mayonnaise og det hele, hvis jeg får lyst til det, siger Sarah Zobel til Move.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: