7. sep. 2018
Af Annemette Mikkelsen

SE BILLEDERNE: Derfor har de kendte røde næser på

Kendte bakker op om Danske Hospitalsklovne.
Kendte bakker op om Danske Hospitalsklovne.
Foto: Danske Hospitalsklovne
Har du også bemærket alle billederne med kendte iført røde klovnenæser på Instagram? De er der af en grund – nemlig den årlige Spred Glæde Dag.

Fredag den 7. september afholder foreningen Danske Hospitalsklovne den årlige Spred Glæde Dag for at sætte fokus på hospitalsklovnenes arbejde for syge børn.

Hvert år indlægges omkring 75.000 børn på hospitalet, og i dag er der kun hospitalsklovne til at nå halvdelen, oplyser foreningen Danske Hospitalsklovne i en pressemeddelelse.

Derfor opfordres alle danskere til at tage den røde klovnenæse på og vise deres støtte til klovnenes arbejde – og dette har flere kendte danskere gjort.

En gigantisk hjælp

En af de kendte danskere, som opfordrer alle til at tage den røde næse på, er sangeren Szhirley.

https://imgix.billedbladet.dk/szhirley-2.jpg
Szhirley støtter Danske Hospitalsklovne.
Foto: Danske Hospitalsklovne

– Når klovnene træder ind i lokalet, skaber de et pusterum og et helle fra frygten, og de giver familien afløb for sorgen gennem glæde og grin. Hospitalsklovnene kan med deres nærvær føre tankerne væk fra det syge. Det er en gigantisk hjælp, fortæller sangeren i en pressemeddelelse af foreningen Danske Hospitalsklovne.

Szhirley har selv flere gange oplevet Danske Hospitalsklovne, når hun har optrådt på danske hospitaler.

Udover Szhirley har blandt andre Casper Christensen, Sara Maria Franch-Mærkedahl, Morten Kjeldgaard samt Mathilde og Michael Falch taget den røde klovnenæse på og delt budskabet på Instagram.

Den røde klovnenæse kan købes i flere butikker landet over.

Læs mere om: