15. dec. 2017
Af Ken Richter

Se de flotte dekorationer: Bjarne Als og julemiraklet i Dagli'Brugsen

Uddeler Kim Kim Rudebeck i landsbyen Nordenskov fik den glimrende ide at få pyntet butikken af blomsterkunstneren og hofleverandøren Bjarne Als.

Det er en julepyntet Dagli'Brugsen ud over det sædvanlige, der møder kunderne i Nordenskov. For ud over dagens bedste tilbud på havregryn, smør, knækbrød, frosne ænder og køkkenruller så har uddeler Kim Rudebeck fået pyntet butikken, som lå den på et af strøgene i den engelske hovedstad London. Men Nordenskov ligger såmænd bare på vejen mellem Varde og Grindsted i det vestjyske.

Masser af gæster

- Jeg er meget overrasket over, hvor stor opmærksomhed vi har fået. Folk laver en udflugt ud af det, og jeg har netop vist otte damer rundt og serveret kaffe, fortæller en glad uddeler. - Heldigvis køber de fleste også ind, når de nu er i butikken. Faktisk har jeg været nødt til at kalde ekstra personale ind, glæder Kim Rudebeck sig over.

Rudbeck fik ideen til den usædvanlige udsmykning ved at se TV-serien om de kongelige hofleverandører, og han tog kontakt til blomsterkunstneren Bjarne Als fra Bering House of Flowers i København. Han var med på ideen, og de to handelsfolk fik aftalt en pris, og den driftige uddeler sikrede sig eneret på, at hans butik er den eneste, der er så imponerende pyntet op til jul.

4000 julekugler

Der er blandt andet brugt 500 meter granguirlander og næsten 4.000 julekugler, og Bjarne Als brugte sammen med fem hjælpere to dage på at udsmykke Dagli'Brugsen både ude og inde. Ufordringen har været, at der også skule være plads til indkøbsvognene mellem reolerne med dagligvarer. Det har Bjarne Als løst ved at lave sine udsmykninger dels i loftet og på 12 stationer på udvalgte steder i brugsen.

GALLERI: Bjarne Als pynter Dagli'Brugsen

Læs mere om: