20. maj. 2008
Af af Signe Ravn

Se DR’s nye serie-stjerne her

Cecilie Stenspil skal spille hovedrollen i DR?s kommende drama-serie Livvagterne. Her ses hun på scenen, da hun den 15. maj modtog et rejselegat af JL-Fonden.
Cecilie Stenspil skal spille hovedrollen i DR?s kommende drama-serie Livvagterne. Her ses hun på scenen, da hun den 15. maj modtog et rejselegat af JL-Fonden.
Foto: JL-Fonden
Mærk dig navnet - Cecilie Stenspil. Hun spiller nemlig hovedrollen i DR1’s nye krimi-serie Livvagterne. Fra januar næste år indtager hun dit fjernsyn hver søndag klokken 20. BILLED-BLADET.dk mødte den hemmelighedsfulde skuespillerinde.

Da Børsens teateranmelder Lars Wredstrøm i torsdags motiverede, hvorfor Cecilie Stenspil blev tildelt et rejselegat fra JL-Fonden, kom han uforvarende til at afsløre en hemmelighed. Nemlig, at Cecilie Stenspil skal spille hovedrollen i DR's store nye krimisatsning Livvagterne.

Hemmelighedsfuld hovedrolle

Da BILLED-BLADET.dk efter overrækkelsen bad om en uddybning, var det ikke mange detaljer, som Cecilie måtte fortælle. Men lidt fik den sympatiske skuespillerinde afsløret.

Cecilie Stenspil, der er født i 1979, blev uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2006. Men i dag bor og arbejder Cecilie i København, hvor hun i januar startede optagelserne til Livvagterne. Men tv-seerne må væbne sig med tålmodighed, for serien sendes først til januar.

Hvad handler Livvagterne om?

"Den handler om, at vi lever en masse forskellige mennesker sammen, og nu skal vi lære at have respekt for hinanden. Det er den bredeste synopsis, som jeg kan komme med, og det er det, som den handler om," fortæller Cecilie, der dog godt vil afsløre, at serien kan ses som én lang fortløbende historie, men at de enkelte afsnit hænger sammen to og to.

"Det er en serie, der henvender sig til dem, der også godt kunne lide Forbrydelsen og Ørnen. Jeg vil sige, at da jeg læste det første manuskript, så tænkte jeg: 'Orv! Jeg skal læse nummer to.' Jeg blev helt grebet af, hvad historien handler om."

"Det er jo meget hemmeligt endnu meget af det. Men det bliver action packed. Og jeg har været nede og træne, se her," fortæller Cecilie og fremviser stolt en trimmet overarm: "Det er voldede muskler," konstaterer hun og fortæller, at de er et udslag af en gentlemens' agreement med DR om, at hun skal holde sig i form.

Så du spiller altså en af livvagterne?

"Mmmmh, det er helt hemmeligt."

Men det er fuldtidsjob for dig nu?

"Ja, det er det. Når jeg ikke er der, render jeg rundt og tager armbøjninger og laver mavebøjninger for at leve op til at kunne spille action-kvinde på den måde," indrømmer Cecilie og fortæller, at hun fik rollen efter flere castings. Egentlig var hun kun taget af sted for at få øvelse i at gå til casting, og hun havde absolut ikke forestillet sig at få rollen.

Hvor befandt du dig, da du fik at vide, at du fik rollen?

"Jeg sad inde i biografen og så Rataouille med mit fantastiske bonusbarn, og så ringede telefonen. Jeg var egentlig ved at slukke den, og så får jeg set, at det er et nummer, som jeg ikke kender, et københavner-nummer. Så var et bare:'Tag lige popcornene, for jeg skal liiige…' og ud [af salen red.], og så råber instruktøren Mikkel Serup i telefonen: 'Der er champagne, du har fået rollen!' Jeg stod der og måtte sige: 'Jeg kan ikke snakke nu, men det er fantastisk, jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige'. Og så tudede jeg. Og så ind og se film og ikke kunne sige noget til nogen i halvanden time. Det var ret vildt."

Fejrede rollen med rejemad

Da Cecilie Stenspil fik rollen i Livvagterne var hun fastansat på Odense Teater, men hun blev løst fra den kontrakt af sin chef Kasper Wilton, der blot sagde: "Selvfølgelig skal du det. Dit teater støtter dig." Og efter en lille fejring med rejemadder i køkkenet, var Cecilie kæreste skuespiller Mads M. Nielsen også med på at flytte til hovedstaden.

"Jeg synes, at det er fantastisk, at DR tør satse på en, der er så neon-grøn som mig, og forhåbentlig så går det. Jeg står sammen med nogle meget stærke kræfter, som passer på mig. Jeg er den røde farve i maleriet."

Kan du ikke løfte sløret for, hvem de stærke kræfter er?

"Nej, jeg kan ikke sige noget. Det er hemmeligt. Men jeg skal nok sige, når jeg må sige noget mere."

Livvagterne: Det ved vi

  • - Serien kommer på skærmen i begyndelsen af 2009
  • - Cecilie Stenspil spiller hovedrollen som livvagt (sandsynligvis som eneste kvinde i en bærende rolle)
  • - Optagelserne startede i januar
  • - Serien er på 20 afsnit
  • - Afsnittene hænger sammen to og to
  • - Minder stilmæssigt om Ørnen og Forbrydelsen
  • - Instruktøren hedder Mikkel Serup
  • - Cecilie optager netop nu afsnit tre og fire
  • - Der optages over hele Danmark og i studier i TV-Byen i Søborg
  • - Holdet fylder tre busser, når der skal optages rundt omkring i landet

Læs mere om: