25. apr. 2011
Af af Vibeke Spangsberg

Se Jim Lyngvilds tre hunde

Jim Lyngvild med sine tre børn Ask, Thor og Teddy
Jim Lyngvild med sine tre børn Ask, Thor og Teddy.
Foto: Alex Tran
Modekommentatoren har kastet sin kærlighed på tre behårede drenge.

Jim Lyngvild har altid haft hund, og normalt én fra et dyreinternat. I denne omgang ville han så have en Granddanois - og kom hjem med to. Siden kom border collien Teddy til. Så nu har Jim tre hunde.

Planen var at købe en granddanois, og valget var faldet på Thor, da det viste sig, at en anden hund i kuldet - Ask - skulle aflives. Og det kunne Jim Lyngvild ikke bære. Så han kom hjem med to hvalpe i stedet for en.

- Jeg forelskede mig hovedkuls i Ask, fordi han havde en grå plet på siden. Han er i dag den af mine hunde, jeg er mest knyttet til. Vi har en helt særlig forbindelse.

Hvorfor har du selv hund?

- Jeg har altid haft hund. Jeg kommer fra en meget fattig familie. Min mor var enlig mor med fem børn, men der var altid råd til at have hund. Og i dag ville jeg ikke kunne eksistere uden hund. Det er en ekstra tryghed - en ekstra hygge. Og jeg får jo ikke børn. Så hundene er mine børn.

Hvorfor valgte du denne gang at købe en granddanois?

- Racen er kærlighed på fire ben. De er til ren hygge. De er næsten umulige ikke at have i sofaen. Men fordi vi har fået to, har de haft hinanden og deres egen seng. Og de er tryghedsnarkomaner. De ligger helst krøllet ind i hinanden, når de sover.

Hvorfor hedder de Ask og Thor?

- Det er navne fra den nordiske mytologi. Jeg er selv medlem af Asa- og Vanetrosamfundet i Danmark.

Er der noget, der bekymrer dig ved at have flere hunde?

- Det, jeg gruer mest for, er, når enten Ask eller Thor dør. Så tror jeg, den anden vil dø af sorg. De kan bare ikke være uden hinanden, siger Jim Lyngvild.

Læs mere om: