8. aug. 2011
Af af Helle Skram de Fries

Skrupskøre skuespillere indtog Samsø

Samsø, sol og skønt selskab. Pernille Højmark og Farshad Kholghi nød det skønne vejr dagen efter en vellykket premiere på årets Dogmerevy.
Samsø, sol og skønt selskab. Pernille Højmark og Farshad Kholghi nød det skønne vejr dagen efter en vellykket premiere på årets Dogmerevy.
Foto: Claus Poulsen
Sammen med resten af Dogmerevyholdet nød Pernille Højmark og Farshad Kholghi den samsøske sommersol om dagen og lavede crazy humor på scenen om aftenen.

Sommer, Samsø og Dogmerevy hænger uløseligt sammen, så også i år var der linet op til den skøre og skægge revy hos hotelmutter Guf på Brundby Hotel. Selv solen, der ellers mest har gjort sig bemærket ved at blive væk denne sommer, tog en tur forbi den idylliske ø og skinnede på både øboere, turister og revyskuespillere hele dagen, inden aftenens premiere.

- Ja, det er skønt, og vi nyder det - og bagefter skal vi på stranden, lød det fra to glade dogmespillere, Pernille Højmark og Farshad Kholghi, da BILLED-BLADET mødte dem efter en veloverstået premiere.

Glem selvrespekten

To aftener i træk spillede revyen, der i overensstemmelse med dogmereglerne bliver skabt på 24 timer.

- Det gik rigtig godt, vurderer Pernille Højmark efter den udsolgte premiereaften. Farshad Kholghi er helt enig.

- Vi har det kanon sjovt oppe på scenen, og det tror jeg også, publikum havde. Dogmerevyen handler om at glemme selvrespekten og overgive sig til den skæve humor og hylde livet, forklarer Farshad.

Han var dagen før kommet direkte fra ferie i Grækenland til Frederiksberg, hvorfra skuespillerne kører sammen i minibus til Samsø.

Skønt på Samsøe

Både Farshad Kholghi og Pernille Højmark indrømmer, at de er lidt trætte efter premiereaftenen, men humøret er højt, og de glæder sig til at spille revyen en ekstra gang, inden turen går hjem med færgen fra Kolby Kås til Kalundborg.

- Det er skønt at komme her hver sommer og spille revy, men vi når aldrig at se ret meget, fordi vi arbejder hele tiden. Men nu skal vi altså til stranden og have en dukkert, lyder det målrettet fra Pernille, der er noget af en vandhund.

- Ja-ja, jeg gik allerede i vandet i maj måned. Da var det lidt koldt, det er det ikke mere. Kom nu, Farshad!
Og af sted går de ... mod stranden.

Læs mere om: