Skuespilleren Henning Palner er død

Henning Palner

Henning Palner

Foto: Ritzau Scanpix
Henning Palner var et kendt ansigt fra både de danske teaterscener og film.

Blot få dage inden jul sov skuespilleren Henning Palner ind, natten til den 20. december, i sin bolig i Skuespillerforeningens hus på Bisbebjerg i København.

Henning Palners barnebarn, Morten Palner, siger til BILLED-BLADET, at familien i den seneste tid havde vidst, hvor det bar hen - men at Palner nåede at få besøg af sit yngste oldebarn, Athena på blot 10 måneder, få dage inden sin død.

Med i populære film

Henning Palner var uddannet fra Det Kongelige Teaters elevskole i 1960 - og var i sin karriere en uhyre flittig og anset skuespiller på langt de fleste af landets teaterscener og var med på adskillige turneer rundt om i Danmark.

Det store publikum husker ham sikkert også fra den lange række af danske film, han var med i op gennem 1960'erne og 1970'erne.

Blandt andre de fantastisk populære "Støv på Hjernen"-film, hvor han spillede sammen med sin daværende hustru, Beatrice Palner. Parret blev dog skilt efter få års ægteskab.

Henning Palner blev ved med at arbejde til højt oppe i alderen - bl.a. lagde han dansk stemme til den gamle mand, Carl Frederiksen,  i Disneys fantastiske animationsfilm "Op" fra 2009.

Henning Palner ved sin 70-års fødselsdag med barnebarnet Morten
Foto: Aller Media

Henning Palner ved sin 70-års fødselsdag med barnebarnet Morten

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden