Søren Pilmarks søn bliver TV-vært

Louis Pilmark med TV-kollegaen Klara Sofie Svendsen og næsehornet Niller under optagelserne til det nye TV 2-program ”Safari Safari”.
Foto: TV 2

23-årige Louis Pilmark, søn af Søren Pilmark, får i dag sin debut på TV.

Lørdag, 4. juni 2011 - af Liz Rørsig

Han er nemlig vært i TV 2's nye børneserie "Safari Safari", der er optaget i Knuthenborg Safaripark på Lolland og handler om de vilde dyr på savannen. I de i alt 10 programmer bliver der trukket paralleller mellem dyr og menneskers adfærd. Louis har været glad for opgaven - også selv om der var udfordringer undervejs med nogle af safariparkens beboere.

- Jeg har det fint med dyr, men jeg var en lille smule utryg ved at holde en kvælerslange i et af programmerne. Den var godt nok ikke en kæmpe, men stor nok til at give mig sved på panden, røber den nye TV-vært.

Som medvært har han Klara Sofie Svendsen, mens figuren Niller - et næsehorn - også spiller en væsentlig rolle i den nye børneserie. TV 2's Cecilie Hother er tilrettelægger på programmet og er gået på halv tid som vejrvært for at kunne passe sit nye job. Louis har stor ros til Cecilie for løsningen af opgaven, som han siger, at hun har været "rigtig god til". Han har også været med til at skrive manuskripterne og har følt sig tryg foran kameraet, så behovet for at få gode råd af farmand har ikke været der.

- Ikke fordi han ikke har villet, men jeg har med redaktionens gode opbakning i ryggen følt mig godt rustet til opgaven. Det har været sjovt at være med, men det betyder ikke nødvendigvis, at jeg vil opsøge eller gå TV-vejen, siger Louis, som bor i København, hvor han deler lejlighed med én af sine venner.

Til daglig går han på Mediehøjskolen på linjen kreativ kommunikation og bliver om to år færdiguddannet som artdiretor.