Tirsdag, 14. september 2010 - af af Jan Bergman

Søs Egelind efter kræftsygdom: Jeg blev et rovdyr

Søs Egelind

Søs Egelind

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Det kræver noget specielt at stå imod det, som Søs Egelind har været udsat for.

Søs Egelind har været ramt af lymfekræft i tre organer, har haft modermærkekræft på benet, er blevet sparket ned af en hest to gange, og hun er for nylig blevet skilt. Alt sammen inden for de seneste fire år.

Alligevel er det en styrket kvinde der kan fortælle om de udfordringer livet har givet hende og i et interview med Søndagsavisen betegner Søs Egelind sig selv som et rovdyr.

- Det var en udfordring, men jeg er lykkelig for, at jeg kunne se en mening med det hele. Og jeg lærte meget af det, jeg kom ud for. Altså, det ville jo have været nemt bare at falde hen og spørge: "Hvorfor lige mig?". Man bliver enten rovdyr eller offer. Jeg blev et rovdyr, fortæller hun til Søndagsavisen og tilføjer:

- Hvordan skulle jeg ellers have overlevet?

Søs Egelind er blevet erklæret rask efter begge kræftsygdomme, men går stadig til kontrol på Rigshospitalet.

Selvom hun måtte igennem nogle opslidende kemo- og strålebehandlinger, var hun aldrig bange for at dø.

- Det havde jeg nemlig besluttet mig for, at jeg ikke ville. Jeg lovede mig selv ikke at dø. Det hænger også sammen med det at give op. Det skal man ikke. Det er farligt. En positiv tankegang og min vilje har sammen med den fantastiske behandling på Riget og omsorgen fra familie og venner fået mig ud på den anden side. Plus en masse held, konkluderer Søs Egelind.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden