Søsser Krag er død

Søsser Krag og Helle Virkner.

Søsser Krag og Helle Virkner.

Foto: Lars Horn
Helle Virkners datter er sovet stille ind i en alder af 51 år, efter hun havde levet med sclerose i over 20 år.

For fem år siden tog den folkekære skuespiller Helle Virkner sit sidste åndedrag, og nu er hendes datter, Søsser Krag, også afgået ved døden. Hun blev 51 år.

Hun sov stille ind lørdag den 5. juli, efter hun havde levet med sclerose i mere end 20 år, skriver BT.

SE OGSÅ: Søsser Krags liv i billeder

Søsser Krag fik ifølge Ritzau konstateret sygdommen, da hun var midt i 20’erne. Hun boede sammen med sin mor i en beskyttet bolig i Charlottenlund, indtil Virkners død som 83-årig den 10. juni 2009.

Derefter flyttede hun ind på botilbuddet Rødby i Ballerup ved København, hvor hendes sygdom de senere år blev mere fremskreden. Hun var bundet til en kørestol og havde til tider svært ved at huske.

BT har været i kontakt med flere kilder tæt på Søsser Krag, men ingen ønsker på nuværende tidspunkt at kommentere dødsfaldet.

Savnede sin mor

Søsser Krag er født Astrid Helene Krag, og hendes far var den tidligere socialdemokratiske statsminister Jens-Otto Krag, som døde i 1978. Hendes bror Jens Christian Krag, der lider af autisme, er i dag 54.

Inden hun blev syg arbejdede hun blandt andet som journalist på SE og HØR, Ekstra Bladet og Aktuelt.

For to år siden bragte BILLED-BLADET et stort interview med Søsser Krag, hvor hun fortalte om, hvordan det var at se sin afdøde mor, Helle Virkner, i ”Matador”, som blev genudsendt på det tidspunkt. Her fortalte hun, at hun savnede sin mor hver eneste dag.

Sclerose rammer hvert år omkring 300 danskere, og den kroniske sygdom bryder som regel ud i 20 til 40 års alderen - oftets hos kvinder. Sclerose angriber centralnervesystemet, dvs. synsnerverne, hjernen og rygmarven og resulterer i lammelser.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden