Tirsdag, 3. november 2009 - af af Anna Johannesen

Søsser Krag: Jeg savner mor

Søsser Krag

Søsser Krag

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Det var vemodigt på Ordrup kirkegård, da Søsser besøgte Helle Virkners sidste hvilested for første gang.

Søsser har længe gerne villet se fællesgraven på Ordrup kirkegård, men nu da vi er her, og Søsser for første gang ser sin mors sidste hvilested, synes hun alligevel, det føles "så koldt".

- Det var ikke rart at sige farvel til mor. Det kunne jeg ikke lide, og jeg synes også, begravelsen var hård. Jeg forstår ikke rigtig, at mor ligger her, men det var jo noget, hun selv ønskede, har jeg fået at vide. Jeg synes, hun skulle have haft et rigtigt gravsted. Mor hørte jo ikke til "de ukendte", siger Søsser, mens hun knuger sin lille buket røde gerbera i hånden.

- Poul Reichhardt er også begravet her, siger Søsser pludselig. Ham tænker jeg også på lige nu. Han og mor havde det sjovt sammen. Nu ligger de så begge to her. Det er mærkeligt, men vi kan jo ikke gøre noget ved det, siger hun og sender et sidste blik hen over græsplænen, hvor en solstråle netop har nået hendes lille røde buket.

Søsser lægger sikke skjul på, at hendes mor krydser hendes tanker ofte.

- Ja, hele tiden. Sådan et sødt menneske som mor får man ikke sådan lige ud af sit hoved. Mor var det vigtigste for mig. Jeg bliver stadig ked af det, når jeg tænker på hende, men jeg håber, det holder op en dag. Så langt er jeg bare ikke nået endnu, siger Søsser, der holder meget af at kikke på billeder af sin mor, men ikke se gamle film med hende.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden