Tirsdag, 19. oktober 2010 - af af Anna Johannesen

Søsser Krag på drømmeferie

Søsser Krag

Søsser Krag

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Lige siden hun var helt lille har Søsser drømt om at komme på en ferie til Rom.

Siden barndommen har Søsser Krag drømt om at opleve Rom, og nu er det lykkedes. Sammen med to ansatte fra institutionen Rødbo, hvor Søsser har boet, siden hun sidste sommer mistede sin mor, Helle Virkner, har hun været på en lille ferie til Italien, hvor besøget i Rom blev et af højdepunkterne.

- Vi var både i Peterskirken og ved Trevifontænen, men Den Spanske Trappe måtte jeg selvfølgelig bare kigge på, siger Søsser, der har sklerose og i årevis har været lænket til en kørestol.

Byturen i Rom blev da også noget af en opgave for Dorte Nielsen, der som Søssers personlige plejer skulle skubbe kørestolen rundt i de smalle og noget ujævne gader, og selv om både hun og Søsser er enige om, at det var "fantastisk" at besøge byernes by, er de lige så enige om, at Rom i hvert fald ikke er særlig handicapvenlig.

- Nej, det er blevet for besværligt, siger Søsser, der ellers aldrig beklager sig over sin skæbne. Tværtimod fortæller hun glad, hvor "dejligt" det er, at hun aldrig har nogen smerter, og hvor godt hun er faldet til på Rødbo.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden