Sofie Gråbøl: Ferie er tid med børnene

Selv om Sofie elsker eventyr, er hun ikke i tvivl om, hvortil hendes næste rejse går: Hjem til Danmark!

Selv om Sofie elsker eventyr, er hun ikke i tvivl om, hvortil hendes næste rejse går: Hjem til Danmark!

Foto: Jeppe Michael Jensen/BILLED-BLADET
Den danske skuespiller løfter lidt af sløret for, hvad ferie betyder for hende.

Sofie Gråbøl begejstrer anmelderne med sin rolle som dronning Margrete i teaterstykket "The James Play III" i Edinburgh, men de engelske aviser er også interesserede i den danske stjerne på andre måder. For eksempel har avisen The Independent spurgt Sofie om hendes forhold til ferie og til at rejse.

Sofie forklarer, at det først var, da hun blev voksen,  det dæmrede for hende, at en ferie også kunne indebære afslapning.

- Jeg voksede op i 70'erne, hvor konceptet "aktiv ferie" var meget på mode. Jeg har minder om cykelferier, skiferier og kanoture. Faktisk var jeg 19, da jeg første gang var på strandferie, siger Sofie til The Independent.

Hun citerer H.C. Andersens berømte sætning "at rejse er at leve" - og mener, den indeholder en stor del sandhed. - At rejse er næsten som at blive genfødt eller være baby igen. Alt er fremmed; du skal lære et nyt sprog, ny mad og nye kulturer, siger hun. Hun hører heller ikke til dem, der gnaver sig igennem tykke bøger på en ferie.

- Ferie er tid til at være sammen med mine børn. Hvis jeg læser noget, er det som regel manuskripter, siger Sofie, for hvem denstørste luksus ved en ferie er at få lov til at gøre ingenting.

- Normalt, hvis jeg slapper af derhjemme, slapper jeg alligevel ikke helt af. Jeg føler hele tiden, at der er noget vasketøj og at der er nogle emails, der skal svares på, forklarer hun.

Avisen spørger også Sofie om det bedste måltid, hun har spist på en ferie.

- Jeg nyder god mad, men det er ikke noget, jeg fokuserer på. Det sjove er, at jeg bor på den anden side af kanalen fra Noma - en af verdens bedste restauranter - og jeg har aldrig været der. Jeg husker dog tydeligt, første gang jeg fik pesto i Cortona i starten af 80'erne. Jeg vidste ikke, hvad det var. Det var hjemmelavet på restauranten - og det var som en åbenbaring.

Indtil slutningen af august er Sofie på scenen i Edinburgh. Og hun svarer klart på spørgsmålet om, hvor hendes næste rejse går til:

- Hjem til Danmark!

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden