Onsdag, 22. februar 2023 — af Julie Nolsöe

Sofie Torp åbner op om datterens diagnose: Hun er helt sin egen

Sofie Torp
Sofie Torp
Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
Sammen med sin gode ven har skuespilleren Sofie Torp datteren Olga, som er blevet diagnosticeret med autisme

Skuespilleren Sofie Torp, som netop nu er aktuel i hovedrollen som Marie i spillefilmen "Meter i sekundet",  åbner nu op om sin datter, Olgas, autisme-diagnose.

Det gør hun i Kristeligt Dagblads podcast ”Heltemøde”, hvor hun fortæller om sine oplevelser som mor til lille Olga på 3,5 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Vi er i den situation, at Olga faktisk er autist. Og på mange måder er Olga stadig et år, fordi hun er udviklet langsomt på nogle områder, og så er der nogle andre ting. Hun er helt sin egen, lyder det fra skuespilleren i podcasten.

Sofie Torp har datteren sammen med sin gode ven, Sargun Oshana, og i podcasten fortæller hun om den svære proces, de gennemgik, inden datteren fik sin diagnose.

Tidligere blev Olga nemlig betragtet som et vanskeligt barn, fordi hun havde svært ved at indgå i fællesskabet med andre børn. Hertil understreger Sofie Torp, at hun ikke ser sin datter som et vanskeligt barn, men tværtimod, at der er nogle rammer, der kan være vanskelige for Olga at indgå i. 

Svære dage

Der skulle en lang kamp med kommunen og børnepsykiatrien til, før Olga blev diagnosticeret. Nu er hun begyndt i specialinstitution, og Sofie og Sargun har lært at kommunikere med hende via piktogrammer og timerure.

Selvom diagnosen var en lettelse, kan sorgen over den ramme skuespilleren fra tid til anden.

- Man kan godt blive ked af det – jeg kan også gå i sorg over det og blive ramt af en uretfærdighed nogle gange. ”Hvorfor har jeg fået et barn, som har så svært ved så mange ting i det her liv? Og jeg synes jo, det er hårdt, når livet gør ondt på hende, siger hun i podcasten.

Hun fortæller videre, at hun dog ikke tror, det er tilfældigt, at Olga skulle lande på jorden sammen med hende og Sargun, og at der er ting, Olga skal lære dem, præcis ligesom de skal lære hende noget.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden