26. sep. 2010
Af af John Lautrup

Solrun Løkke Rasmussens store omvæltning

Solrun Løkke Rasmussen
Solrun Løkke Rasmussen
Foto: Birger Storm
Hvordan er det at man lige pludselig skal med til bal med de kongelige? Og hvad med den konstante fokus på sin person og udseende?

Solrun foretrækker jeans og en sweater, men det går jo ikke, når hun skal ledsage sin mand til for eksempel hofbal hos dronningen.

- Det er da meget sjovt at blive stadset op som prinsesse en gang imellem. Men jeg synes altså, at det er megen tid og mange penge at bruge på noget, der kun skal bruges én gang, siger Sólrun til BILLED-BLADET.

Hun er en no nonsense-type, for hvem smalltalk ikke falder naturligt. Omvendt er smalltalk en dyd, som hun har måttet lære sig for at gøre livet lidt lettere på de bonede gulve.

- Jeg har til baller hos dronningen stået og beundret hof-damer, der kan gå hen til en hvilken som helst person og stå og tale ubesværet. Det er en kunst. Jeg skal overvinde mig selv, indrømmer hun.

Tiden er knap i hendes og Lars Løkke Rasmussens hverdagsliv og levner ikke megen plads til at holde hånd. De har endnu ikke fået indløst Bergurs julegave til dem fra sidste år: Et weekendophold på en dansk kro.

Om hun glæder sig til den dag, hvor hun ikke længere er førstedame?

- Hmmm .., svarer hun og tøver lidt ..: Det er spændende, så længe det varer. Men jeg græder heller ikke, når det er forbi.

Læs mere om: