Onsdag, 17. februar 2010 - af af Preben Petersen

Spar dine tårer - alt er aftalt i Sporløs

Louise Wolff

Louise Wolff

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Det populære TV-program byder slet ikke på spontane møder mellem forsvundne familiemedlemmer, som de fleste tror

1 million danskere sidder klistret til skærmen, når de populære Sporløs-programmer toner frem på DR1. De stærkt følelsesladede udsendelser viser en dansk mand eller kvindes rejse for at finde sin forsvundne mor, far eller søskende.

Men rejsen er iscenesat og tilrettelagt hjemme fra Danmark, inden filmholdet tager af sted. Den eftersøgte er allerede fundet og har sagt ja til, at han vil møde sin søn eller datter for første gang foran snurrende kameraer. Det afslører fagbladet Journalisten.

Programansvarlig for Sporløs i DR, Birdie Bjerregaard, mener ikke, programmet bedrager seerne. De kan godt selv regne ud, hvordan det hele er foregået, mener hun.

- Alle de programmer, vi har lavet, er altid endt med, at vi har fundet nogen - altså en far, mor eller et familiemedlem. Og lige præcis det, ved seerne jo godt. Der er med andre ord altid en fornuftig udgang for den medvirkende. Jeg synes, det er supervigtigt, at man ikke undervurderer seerne. Jeg tror, seerne er helt med på, hvilken præmis de ser programmet på.

Klik her og læs hele den overraskende afsløring på Journalistens hjemmeside.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden