3. aug. 2021
Af Annemette Mikkelsen

10 ting du (måske) ikke vidste om landstræner Nikolaj Jacobsen

Den passioneret danske landstræner i herrehåndbold, Nikolaj Jacobsen. 
Den passioneret danske landstræner i herrehåndbold, Nikolaj Jacobsen.
Fotomontage: Jesper Sunesen og Lars Horn
Manden i spidsen for det danske herrelandshold i håndbold hedder Nikolaj Jacobsen. Bliv klogere på den danske landsholdstræner her.

10 facts om Nikolaj Jacobsen

- Nikolaj Jacobsen nåede over 130 kampe for det danske landshold. Og han bragede bolden i kassen mere end 550 gange i den røde og hvide trøje.

- Nikolaj har stadig scoringsrekorden i en enkelt kamp for det danske herrelandshold. Den lyder på 15 mål. Rekorden blev sat tilbage i 1998 mod Grækenland.

- 1344 mål i 212 kampe. Sådan lyder Nikolajs imponerende målstatistik for den tyske klub THW Kiel. Det vil sige omtrent 6 mål pr. kamp, skriver dr.dk.

- Han havde positionen som venstre fløj, hvor han udviste et enormt skudrepertoire. Nikolaj blev derfor kaldt for ”Die Zaubermaus”, Tryllemusen i Tyskland.

- Privat er han gift med Lenette. Og de har tre børn sammen: Freja, Sille og Linus.

- På armen er der tatoveret tre store stjerner og en masse små. De symboliserer hans tre børn samt alle de titler han har vundet.

- Han har udvist talenter i andre sportsgrene også. Nikolaj var i sine unge dage en dygtig fodboldspiller, og så elsker han at spille golf.

- Nikolaj Jacobsen har arbejdet som både efterskolelærer og højskolelærer.

- At blive landstræner for det danske herrelandshold i håndbold var Nikolajs drømmejob, fortæller han i et interview med Euroman. Han overtog jobbet tilbage i 2017.

- Nikolaj har været landstræner på fuld tid, siden han stoppede som træner for Rhein-Neckar Löwen i sommeren 2019.

GALLERI: Håndboldherrerne 2019 VM

Læs mere om: