23. jan. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

37-årige Lasse Svan: Det skal jeg efter min håndboldkarriere

Lasse Svan
Lasse Svan
Foto: Niels Henrik Dam
Højrefløjen og alderspræsidenten Lasse Svan er stadig flyvende på håndboldplanen, men han har også planer for fremtiden.

Lasse Svan er den ældste spiller på det danske håndboldlandshold, men ikke desto mindre er han stadig en utrolig vigtig del af Nikolaj Jacobsens trup.

Men den 37-årige højrefløjen har også gjort sig tanker om, hvad der skal ske, når det på et tidspunkt er slut med at spille håndbold.

- Jeg skal arbejde med mentaltræning, når jeg er færdig. Det er noget, jeg har haft meget ud af selv i min karriere og har derfor også taget en uddannelse i det. Jeg har nogle klienter, som jeg hjælper samtidig med, jeg spiller min håndbold ved siden af. Det er noget, jeg glæder mig til, når jeg er færdig med at spille håndbold.

- Min håndbold er stadig førsteprioritet, men jeg glæder mig også til, at det andet skal have en højere prioritet. Jeg synes, det er et område, hvor vi især i håndbold kunne gøre det bedre. Dermed ikke sagt, at jeg stopper, fordi jeg skal lave noget andet, understreger han.

Lasse Svan fik debut på landsholdet i 2003, og han spiller til daglig i Flensburg-Handewitt. I dag bor han i Tyskland med sin hustru og to børn, men når håndboldkarrieren er slut, vender de hjem.

- Så flytter vi tilbage til Danmark. Det har hele tiden været planen.

Læs mere om: