10. jun. 2022
Af Stine Schou

Ærlige Kasper Hjulmand har misset skelsættende begivenheder i familien: Lidenskaben har en pris

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/mega765466_025.jpg
Foto: MEGA
Landstræneren er gået glip af vigtige begivenheder, men man kan ikke være træner på højt niveau, uden at det har sine omkostninger.

Privat er Kasper Hjulmand, 50, gift med Vibeke, som han har tre børn med. For nylig medvirkede han i "Meyerheim og stjernerne" på TV 2 Charlie, og her fortæller han om at balancere sin trænergerning med familielivet. Noget, der ofte falder ud til fodboldens fordel.

For sporten optager nærmest al hans tankevirksomhed, fortæller han. Og derudover er der så det med den fysiske tilstedeværelse.

Har misset to fødsler og utallige fødselsdage

Kasper Hjulmand fortæller, at han som træner er meget væk hjemmefra. Rigtig meget. Der er ikke noget, der hedder sommer-, vinter- , efterårs- eller påskeferie og engang, da han havde 17 år bag sig som træner, lavede han en optælling. Han havde været væk hjemmefra gennemsnitligt 42 weekender om året. Men, fortæller han, han har virkelig gjort sit bedste for at være til stede, når han var sammen med sine børn. Så har han lagt alt fra sig og været nærværende.

Og så er der alle de gange, hvor det ikke er let at jonglere familieplanlægningen, når man også har ansvaret for et fodboldhold med træningslejre og kampprogrammer.

For eksempel som da hans børn skulle konfirmeres, hvor famiien måtte invitere gæsterne til både lørdag og søndag og så give endelig besked, når kampdagen var afklaret. En gang faldt en kamp sammen med en konfirmation, og så missede han den. Konfirmationen. Og det er ikke den eneste vigtige begivenhed i familien, han er gået glip af.

https://imgix.billedbladet.dk/storage_1/media/de_stoerste_oejeblikke_2021_-_pressefotograf_mi-14.jpg
Kasper Hjulmand og familie.
Foto: Mikael Rieck

- Jeg har misset to fødsler og utallige fødselsdage. Højtider, som mange går op i, som vi desværre ikke har kunnet gå op i, fordi jeg ofte ikke kan være der. Altså, den passion, den lidenskab for fodbold, den har en pris. Men der er jo også en gevinst, håber jeg. Jeg klynger mig til, at der er en gevinst ved at have en far, som er passioneret, fortæller Kasper Hjulmand ærligt til Michael Meyerheim.

Læs mere om: