30. aug. 2022
Af Majken Munk

Afslører beløbet: Rørende indsamling til Chris Ankers efterladte

Chris Anker
Chris Anker
Foto: Jesper Sunesen
Efter Chris Ankers død har to cykelentusiaster samlet penge ind til hans efterladte. Nu afslører de beløbet.

Den tidligere cykelrytter og kommentator på TV 2 Chris Anker døde i en tragisk ulykke i september sidste år.

Cykelentusiasterne Kasper Birkeholm Munk og Kim Sivert Jensen blev så berørt af hans dødsfald, at de startede indsamlingen For Chris.

Snart slutter indsamlingen, og de to idémænd bag løfter nu sløret for, hvor meget de har samlet ind, skriver TV 2 Østjylland.

Rørende indsamling

I februar skød makkerparret deres indsamling i gang, der har fået navnet For Chris.

Det er en indsamling, som prominente navne som Dennis Ritter, Hjalmer og en række andre har lagt navn til.

Flere vil med sikkerhed også huske det rørende syn af indsamlingens logo Chris Ankers ansigt malet på en boldbane i Holbæk, da Tour de France blev kørt i Danmark.

https://imgix.billedbladet.dk/2006c5f1-f136-40b7-94bd-20518e3201d7_1_iartiklen.jpg
Indsamlingens logo Chris Ankers ansigt blev malet på en boldbane i Holbæk Sportsby. Billedet gik verden rundt, da det blev sendt på live-tv under Tour de France.
Foto: Turf Tank

Over al forventning

Kasper Birkeholm Munk og Kim Sivert Jensen afslører nu, hvor mange penge der indtil nu er samlet ind, da indsamlingen slutter den 5. september. Det er intet mindre end 3.525.000 kroner.

- Det er gået over al forventning. Det er en ret ydmyg og taknemlig følelse at være så tæt på slutningen af indsamlingen. Vi havde undervurderet hvor mange mennesker, som ville donere, siger Kasper Birkeholm Munk til TV 2 Østjylland og fortsætter:

- Jeg tænkte først, at hvis vi kunne rejse en kvart million, så ville jeg være stolt. Så kunne hans døtre få en konfirmation og et efterskoleophold hver. Og at vi nu står med et resultat, der er mange gange større, det er fascinerende, og jeg er glad og rørt.

Børn i sorg

Det er dog ikke alle pengene, der skal gå til Chris Ankers efterladte. Hans hustru og hans to døtre modtager 500.000 kroner af det indsamlede beløb.

Det resterende går til organisationen Børn, Unge & Sorg, som var en organisation, Chris Anker tidligere har støttet.

Organisationen hjælper børn og unge, der har mistet en forælder eller har en syg forælder, gennem terapi.

De to cykelentusiaster har udover at samle penge ind også ønsket, at For Chris skulle forlænge samtalen om den højtelskede Chris Anker.

Læs mere om: