29. apr. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Afsløret på live tv: Fantastisk nyt fra Nikolaj Jacobsen

Nikolaj Jacobsen
Nikolaj Jacobsen
Foto: Søren Jul Lamberth
På direkte tv blev det lørdag eftermiddag afsløret, at Nikolaj Jacobsen fortsætter som dansk landstræner helt frem til 2030.

I januar vandt det danske herrelandshold VM i håndbold for tredje gang i træk, og for nylig har landstræner Nikolaj Jacobsen derfor også fået endnu en stjerneformet dannebrogstatovering på armen som bevis på, at han har vundet endnu en flot titel.

51-årige Nikolaj Jacobsen har været dansk landstræner siden 2017, og det fortsætter han med at være mange år endnu. Hans hidtidige kontrakt udløber i 2025, men kort før Danmarks kamp mod Sverige lørdag eftermiddag blev det på direkte tv afsløret, at den er blevet forlænget.

’Verdensbedste Nikolaj’, som han blev omtalt i hallen, har nemlig sagt ja til at være landstræner helt frem til 2030 – en monsterkontrakt, er der flere, der kalder den nye aftale.

- Jeg er rigtig glad for mit job i Dansk Håndbold Forbund. Jeg har nogle fantastisk dygtige spillere, jeg får lov at træne, og så har jeg også en virkelig god stab, som jeg er vanvittig glad for at arbejde sammen med. Så det gør det sjovt at møde ind i landsholdslejren hver gang, siger han i en pressemeddelelse.

Her fortæller Nikolaj Jacobsen også, hvilke tanker han har om, hvad det er for et aftryk, han gerne vil sætte på landstrænerposten de kommende år.

- Jeg håber, at når jeg en dag går fra borde, at jeg har været med til at videreudvikle dansk håndbold og sørget for, vi både har opnået en masse resultater, men også at dansk håndbold til den tid står et godt sted. Ikke kun A-landsholdet, men også at jeg har været med til at sende nogle impulser ud i systemet, så vi kan udvikle de næste og de næste dygtige spillere. Det er det, der driver mig.

Det er usædvanligt, at en landstræner underskriver en så lang kontrakt, bemærker håndboldekspert Claus Møller Jacobsen.

- Nikolaj Jacobsen er uomtvisteligt en verdensklassetræner. Jeg kan ikke vælge en eneste anden, jeg gerne vil have, men syv år er rigtig mange år, så det er selvfølgelig en chance, Dansk Håndbold Forbund tager, sagde han i TV 2’studie.

Forud for kampen mod Sverige har Nikolaj Jacobsen stået i spidsen for Danmark i 109 landskampe – 87 er endt med en sejr.

Læs mere om: