11. apr. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Aldrig set før: Derfor er håndboldkvindernes landskamp tirsdag aften helt speciel

 Kathrine Heindahl og Louise Burgaard i 2021, hvor de vandt VM-bronze. 
Kathrine Heindahl og Louise Burgaard i 2021, hvor de vandt VM-bronze.
Foto: Ritzau/Scanpix
Tirsdag aften skal de danske håndboldkvinder i kamp mod Sverige, men selv om der blot er tale om en testkamp, bliver den helt speciel.

De danske håndboldherrer har i mange år været en del af den absolutte verdenstop, og fans i tusindvis strømmer altid til for at se dem spille.

De danske håndboldkvinder har haft lidt sværere ved at trække tilskuere til, men nu hvor de igen har succes – senest vandt de sølv ved EM i 2022 – er der atter stor interesse for at se Sandra Toft og co.

Tirsdag aften skal landsholdsstjernerne igen i kamp, og selv om der er tale om en testkamp, er det en helt speciel aften. Det er nemlig første gang, at kvindernes håndboldlandshold skal spille i Royal Arena, hvor der vel at mærke er plads til hele 10.000 tilskuere.

- Det er en kæmpe milepæl for dansk kvindehåndbold igen at kunne samle så mange mennesker. Vi er utrolig stolte – næsten lige så meget som vi er over vores resultater på banen. Det er et stort resultat for os uden for banen, siger landstræner Jesper Jensen til TV 2 Sport.

Landstræner Jesper Jensen
Landstræner Jesper Jensen
Foto: Kaspar Wenstrup

Tirsdag eftermiddag skriver DHF, at der nu er solgt over 8000 billetter til kampen mod Sverige tirsdag aften, og det er tilskuerrekord for en testkamp.

- Det er usædvanligt, at vi lever i en tid, hvor både kvinderne og herrerne på samme tid har hold, der vinder medaljer til slutrunderne og hver især kan fylde en hal som Royal Arena. Vi skal vel tilbage til starten af 60’erne for at finde noget lignende. På den måde lever vi i Danmark i en håndboldmæssig fantastisk tid, og det skal vi huske at nyde, siger håndboldhistoriker Thomas Ladegaard til DHF.

Til december bliver der rig mulighed for igen at opleve de danske håndboldkvinder, for her venter der VM på hjemmebane i Boxen i Herning.

Testkampen mellem Danmark og Sverige kan følges på TV 2 fra klokken 20.50.

Læs mere om: