Fredag, 19. august 2016 - af Majken Munk

Andreas Laudrup i kamp mod gigten

Andreas Laudrup

Andreas Laudrup

Foto: Krestine Havemann
Den kommende far, tidligere fodboldspiller og gigtramte Andreas Laudrup er en af frontfigurerne, når Gigtforeningen og Scleroseforeningen samler ind til det gode formål.

Gigt er en sygdom, der ofte forbindes med ældre mennesker, og den opfattelse delte tidligere fodboldspiller Andreas Laudrup, indtil den dag i 2013, hvor han som 22-årig fik konstateret gigt.

Til trods for at Andreas’ 25-årige krop er i konstant smerte, så har han forsøgt at leve med den på den bedst mulige måde.

- Mange unge tænker nok over, hvordan livet skal blive. Jeg er da også bange for mange ting: Hvordan mit liv forløber, om jeg får flere smerter… 

LÆS MERE: Michael Laudrup: Stolt over sønnens frieri

- Men jeg prøver at tage én dag ad gangen og acceptere det, og efterhånden synes jeg faktisk, jeg er blevet lidt af en verdensmester til at leve med det,” fortæller Andreas Laudrup til Gigtforeningen

Andreas Laudrup frontfigur for Gigtforeningen

Han er netop nu en af de fire frontfigurer for Gigtforeningen og Scleroseforeningens i forbindelse med husstandsindsamling den 11. september, hvor de indsamlede penge skal gå til forskning i gigt og schlerose.

For en professionel sportsmand som Andreas Laudrup, har sygdommen været svær at leve med. Han har bl.a. været nødt til at indse, at en gåtur med hunden er den fysiske aktivitet, hans krop kan holde til. 

Skal være far til vinter

Da Andreas Laudrup blev nødt til at tage den svære beslutning om at stoppe fodboldkarrieren var det mest, fordi han i fremtiden ville have en krop, der kunne holde til at spille fodbold i haven med sine børn.

LÆS OGSÅ: Michael Laudrup skal være farfar

Det kommer Andreas heldigvis også til, når han sammen med sin kone Pauline får parrets første barn til vinter.

Læs mere om husstandsindsamlingen her.

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden