14. dec. 2012
Af af John Lautrup

Anja Andersen har fået styr på sin indre dæmon

Anja Andersen
Anja Andersen
Foto: Birger Storm
- Jeg var kropumulig. Den tidligere håndboldfurie Anja Andersen lægger ikke fingrene imellem i sit selvopgør, hvor hun fortæller om sit nye og bedre jeg.

Der har været langt mellem Anja Andersens fuck-fingre og verbale amokløb under EM i håndbold, hvor hun har ageret som ekspert for TV 2. Ja, faktisk har hendes negative temperament været totalt fraværende, og det er der en god grund til. Hun har været igennem et langt selvudviklingsforløb hos idrætspsykologen Lasse Zäll, skriver BT.

- Den selvudvikling, jeg har været igennem de seneste to år, har været fantastisk for mig. Før havde jeg svært ved at have tillid til mennesker. Også dem jeg kendte godt. I dag tør jeg åbne mig og kigge selv dem, jeg ikke kender godt, i øjnene. Jeg har det godt i andre menneskers selskab og elsker at diskutere, siger Anja Andersen til BT og indrømmer, at hun ikke har det godt med sit gamle jeg som både spiller og træner.

- Jeg var kropumulig. Det var management af værste skuffe. Spillerne frygtede mig og mine reaktioner. Det forstår jeg godt. Når jeg tænker på min optræden, da jeg i Aalborg en gang valgte at trække mit hold ud af kampen på grund af en kontrovers med dommerne, krummer jeg tæer. Sikke en opførsel. Sådan er jeg slet ikke mere. Når jeg træner mit pigehold nu, forsøger jeg at være konstruktiv i alle input, siger hun.

Anja Andersen bor i dag i Odense og arbejder med lederudvikling i firmaet Pathfinder. Håndbold er i dag blot en hobby, som hun dyrker som træner for en flok U18-piger i hjembyen.

Læs mere om: