Torsdag, 5. september 2013 — af Casper Nielsen

Anne Dorthe Tanderup frygtede sønnen var autist

Anne Dorthe Tanderup
Anne Dorthe Tanderup
Foto: AOP
Anne Dorthe Tanderup og Bjarne Riis frygtede at deres søn Matias var autist eller havde ADHD, men fik ændret hans adfærd ved at omlægge hans kost.

Anne Dorthe Tanderup og cykelrytteren Bjarne Riis fik deres anden søn, Matias i 2004.

Men sønnen har haft mange problemer med sit temperament, afslører Anne Dorthe Tanderup i sin nye bog 'Min vej til et sundt liv'.

'Om dagen kunne han reagere voldsomt på de mindste ting, jeg sagde, at han ikke måtte. Han kunne svinge fra rastløs og urolig til rolig, sød og medgørlig. Nogle morgner blev han helt vildt vred eller ked af det, iden han skulle af sted i børnehave, skriver den tidligere håndboldspiller Anne Dorthe Tanderup i sin nye bog der udkommer 26. september, og som Ekstra Bladet har læst.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Anne Dorthe Tanderup skriver, at hun bekymret for, om sønnen var autist eller havde ADHD.

Men efter års natteroderi med råb og skrig fandt den tidligere håndboldstjerne ud af, at hun kunne påvirke Matias humør ved at ændre hans kost.

Det viste sig at Matias var allergisk over for gluten, mælkeprodukter, og at han havde parasitter og candida (svamp) i kroppen.

Matias kom derfor på en streng kost.

Anne Dorthe må smøre en speciel madpakke når han skal med skolen på udflugt, hun bager sine egne kager til ham, hvis han skal til fødselsdag, og at McDonalds-mad er forbudt, selvom drengens søskende spiser det. Anne Dorthe har dog aldrig mærket, at Matias' brødre har set anderledes på ham, fordi han ikke kan spise det samme som dem.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden