11. jul. 2018
Af Karina Didriksen

Badminton-stjerner venter barn: Vi er ovenud lykkelige

Kamilla Rytter Juhl (tv.) og Christinna Pedersen.
Kamilla Rytter Juhl (tv.) og Christinna Pedersen.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Badmintonspilleren Kamilla Rytter Juhl er gravid og glæder sig til at dele forældrerollen med sin kæreste Christinna Pedersen. Det betyder samtidig, at hun indstiller karrieren.

Den OL-vindende badmintonduo Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen sprang i efteråret 2017 ud som kærester, og nu skal de være forældre for første gang.

34-årige Kamilla Rytter Juhl er gravid, og den kommende familieforøgelse betyder samtidig, at hun stopper sin professionelle karriere.

- Det er noget, som Christinna (Pedersen, red.) og jeg har forsøgt på i et stykke tid, så vi er ovenud lykkelige over, at det er lykkedes mig at blive gravid, og vi glæder os helt vildt til at blive en lille familie, siger Kamilla Rytter Juhl i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Det rigtige valg

- Selvom det har været en svær beslutning at tage, at jeg skulle stoppe min badmintonkarriere, så kan jeg også mærke, at det føles som det rigtige valg, forklarer Kamilla Rytter Juhl i pressemeddelelsen, som fortsætter:

- Som nogen måske har bemærket, har jeg ikke været konkurrenceaktiv i de seneste par måneder, hvor vi forsøgte at blive gravide, og Christinna og jeg vil i den forbindelse gerne takke Badminton Danmark for den støtte og forståelse, som vi har oplevet undervejs i forløbet.

Kamilla Rytter Juhl er den mest vindende EM-dansker nogensinde med syv medaljer, og i sommeren 2016 hev hun og kæresten Christinna Pedersen en sølvmedalje hjem under damedouble i OL i Rio.

32-årige Christinna Pedersen fortsætter sin badmintonkarriere og vil i fremtiden fokusere på mixeddouble, hvor hun er en del af OL 2020-satsningen med Mathias Christiansen.

Læs mere om: