10. jan. 2014
Af John Lautrup

Bjarne Riis høster sympati-point

Bjarne Riis.
Bjarne Riis.
Foto: AOP
DR-dokumentaren "Riis forfra" viser en følsom og sårbar side af den stækkede cykelhelt, og det gavner ham, mener eksperter i kommunikation.

En hårdt presset Bjarne Riis fældede tårer i DR-dokumentaren "Riis forfra", som blev vist torsdag aften, og seerne fik en bevægende skildring af hans sammenbrud og depression sidste forår.

Den stækkede ørn fra Herning viste nye sider af sig selv, og det kommer til at gavne ham, mener to kommunikationseksperter.

- Han vinder selvfølgelig sympati-point. Alle med et hjerte får ondt af Bjarne Riis, da han får en depression. Men det ændrer ikke ved, at han ikke fortæller hele sandheden, siger Henrik Byager til BT.

Lukket omkring dopingspørgsmål

Nok åbnede Bjarne Riis for et kig ind i sit plagede sind, men på alle spørgsmål om doping forblev han tillukket.

I dokumentaren nægtede han at forholde sig til den ophobning af anklager om, at han vidste alt om og selv tog initiativ til doping på sit cykelhold.

Alligevel tror lektor i kommunikation Klaus Kjøller, at Bjarne Riis har overbevist mange om sin uskyld.

- Han fremstår som et offer i en benhård branche. Filmen rejser sympati for Bjarne Riis, så man tror på ham til sidst, da han benægter kendskab til systematisk doping på sit hold. Jeg mener helt klart, at filmen betyder, at folk tror mere på Bjarne, siger han til BT.

Læs mere om: