8. jan. 2014
Af af Ulrik Ulriksen

Bjarne Riis i tårer på TV

Bjarne Riis Forfra TV.dokumentar
Bjarne Riis
Foto: AOP
I dokumentar på TV fortæller Bjarne Riis om sine personlige kriser, efter hans far og derefter hans mor døde og dermed åbnede et emotionelt sår fra hans opvækst.

Den tidligere Tour de France-helt, Bjarne Riis, 49, har siden sin sportsligt ultimative triumf på Champs Elysée i Paris i 1996 været igennem mangt og meget.

Han har oplevet medgang, men også modgang. Det sidste har han endelig åbnet op omkring i torsdagens TV-dokumentar ”Riis – Forfra” på DR1.

Bryder sammen på skærmen

Bjarne fortæller på TV om de seneste års personlige kriser, efter hans far og derefter hans mor døde og dermed åbnede et emotionelt sår fra hans opvækst. Talen om de mange følelser, får Riis til at græde for åben skærm.

- Jeg tror, der er mange ting, jeg har i bagagen fra min barndom, som jeg aldrig sådan rigtigt har fået bearbejdet. Mange ting, som er kommet de seneste år. I forbindelse med, at jeg stod frem og bekendte doping i 2007, og at min far døde, og min mor døde også. Og så har der været alle anklagerne mod mig. Det pres var tungt, lyder det fra Bjarne, der i sommer solgte sit livsværk, sit cykelhold, til en russisk rigmand og nu vil give sig mere tid til sin familie.

Se programmet ”Riis – Forfra” i aften på DR1 kl. 20.30

Læs mere om: