10. aug. 2011
Af af Bent Sennenwaldt

Bjarne Riis og ekskonen til cykelløb sammen

Bjarne Riis
Bjarne Riis sammen med ekskonen Mette samt deres to store drenge Thomas og Jesper til cykelløb i weekenden.
Foto: AOP
15 år efter at de blev skilt, mødtes Bjarne Riis og hans ekskone, Mette, atter til cykelløb.

Sidste gang, Mette og Bjarne Riis var til cykelløb sammen, var i 1996, da Bjarne Riis vandt Tour de France og kørte i åbent dollargrin gennem København sammen med Mette og sønnerne Jesper og Thomas. Hele familien blev hyldet i Tivoli af statsminister Poul Nyrup Rasmussen og titusindvis af begejstrede danskere. Året efter blev de skilt - men i søndags mødtes de så igen til et cykelløb. På Frederiksberg Allé overværede de, at den yngste af deres to sønner - Thomas på 18 - kørte i mål til en fornem 46. plads i Post Danmark Rundt.

- Bjarne og jeg har da talt sammen i alle årene; vi har jo børn sammen, sagde Mette Riis, som har taget sit pigenavn - Nybo - til mellemnavn. - Drengene har boet hos mig, men de har jo været hos deres far masser af gange. Der har ikke rigtig været en anledning til,at Bjarne og jeg skulle mødes offentligt - men det var der altså i søndags.

Mette Nybo Riis bor stadig væk i det hus i Silkeborg, som hun overtog ved skilsmissen.

- Både Thomas og Jesper er begyndt at køre cykelløb, og jeg støtter dem naturligvis så meget, som jeg kan, sagde Mette til BILLED-BLADET. Hun fortalte, at hun aldrig har giftet sig igen, men at hun bor sammen en mand.

Læs mere om: