22. okt. 2013
Af Lisbeth Grube

Bjarne Riis’ søn blev slået af cyklen efter sygdom

Thomas med sin far, Bjarne Riis.
Thomas med sin far, Bjarne Riis.
Foto: Lars Laursen
På vej mod en lovende cykelkarriere blev Riis’ søn, Thomas, kørt i sænk. Hans jernvilje reddede ham.

Netop nu ræser Bjarne Riis’ 21-årige søn, Thomas, derudad i sin professionelle cykelkarriere – men for et par år siden blev han lammet af en nedtur, der var tæt på at knække ham. Det fortæller han i radioprogrammet ”Tværs” på P3.

Midt i gymnasietiden blev han ramt af en slem omgang kyssesyge. Fysisk gik han helt ned, og det slog ham også ud mentalt.

- Jeg føler mig tung – det svarer nok til at føle, at man har tømmermænd, hver gang man skal ud og løbe en tur. Jeg presser mig mere og mere, men resultaterne daler, og jeg føler, at mit talent siver ud mellem hænderne på mig, fortæller Thomas i programmet.

Han endte med at melde afbud til landsholdet, før det gik op for ham, at hans særlige cykeltalent var ved at forsvinde. Han måtte tvinge sig selv op på to hjul igen, for han havde ikke lyst til at leve et liv uden cykling.

- Jeg har fundet ud af, at det er det her, jeg virkelig vil, så derfor er jeg klar til at gå rigtig langt for det. I den modgang jeg har oplevet, har jeg fundet en målrettethed, som jeg ikke har haft før, fastslår unge Riis.

Læs mere om: