Bokse-Brians kræftsyge kone: Jeg skal opereres igen

Brian Nielsen med Cecilie på skødet og Jeanette Buchard Nielsen med Mille på sit skød

Brian Nielsen med Cecilie på skødet og Jeanette Buchard Nielsen med Mille på sit skød

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Brian Nielsen vandt alles hjerter med et flot comeback mod Evander Holyfield. Nu gør han og Jeanette sig klar til næste kamp. Kampen mod Jeanettes brystkræft og kampen for at få hverdagslivet tilbage.

Brian Nielsen, 46, gjorde i weekenden comeback i bokseringen, og han gjorde det med stil. Selv om han tabte til amerikaneren Evander Holyfield, så vandt Brian danskernes hjerter for sin mandfolke-indsats over 10 omgange. Ved ringside sad Brians kæreste, Jeanette Buchard, 44, som samtidig med Brians forberedelser til boksekampen har kæmpet sin egen kamp mod brystkræft.

Jeanette har været stærk i en svær tid. Hendes sygdom har næsten taget hårdere på Brian, som var ved at opgive sit store comeback og millioner af kroner for at koncentrere sig om Jeanette og parrets tvillinger, Mille og Cecilie.

- Jeg ville droppe det hele. Træningen hang mig ud af halsen, og så kom det med Jeanette. Jeg kunne ikke overskue det med kræft, at hun måske skulle gennem kemoterapi. Jeg ville hellere være hos hende og koncentrere mig om mine nærmeste, siger Brian, som sammen med familien tager imod BILLED-BLADET i et skønt sommerhus i det sydlige Sjælland kun to dage efter boksekampen i DR's Koncertsal.

Jeanette fik overtalt Brian til at blive i træningslokalet og gøre sig klar til sin store comeback-kamp mod legenden Evander Holyfield. Det er Brian sin elskede taknemmelig for.

Ikke kureret endnu

- Det var utroligt stærkt af Jeanette at klare sig meget alene i den svære tid. Det skal hun have et kæmpe klap på skulderen for. Hun sagde til mig, at jeg skulle koncentrere mig 100 procent om kampen og blive så klar til braget som overhovedet muligt. Jeg synes også, at månederne i træningslokalet bar frugt. Jeg er tilfreds med min indsats. Jeg boksede min chance og gav Holyfield og tilskuerne en god kamp, fortæller Brian, hvis blå venstre øje og 11 sting ved det højre øje vidner om, at han tog imod en del i kampens hede.

Nu gælder det en anden og vigtigere kamp for Brian og hans Jeanette. Brystkræften er ikke kureret, så Jeanette skal snart på operationsbordet på en klinik i Spanien. Chancen for helbredelse er god. Alt tyder på, at hun bliver rask. Hun er også selv ved godt mod midt i sit livs sværeste tid, og sammen med Brian siger hun, at de bare glæder sig til at få deres liv tilbage og komme i gang med en normal og ubekymret hverdag.

- Status lige nu er, at jeg skal opereres, lige så snart jeg er tilbage i Spanien. Jeg havde faktisk håbet på, at det var i næste uge, men nu har jeg hørt, at det først bliver i juni. Det har jeg det ikke så godt med. Jeg håber, det bliver i denne måned. Vi har jo også et liv, der skal planlægges, så jeg vil gerne have operationen overstået. Jeg tror, at det er en rimelig simpel operation. Jeg er blevet opereret to gange nu.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden