Casper U. Mortensen: Derfor modtog jeg ikke min pris til Sport 2016

Casper U. Mortensen

Casper U. Mortensen

Foto: Claus Fisker

- Jeg hjalp med at redde liv. Casper U. Mortensen følte det var vigtigere at redde en mands liv end at få jubelprisen til sportsgallaen.

Søndag, 8. januar 2017 - af Ken Richter

Håndboldspilleren Casper U. Mortensen stjal al opmærksomheden ved DR’s store gallashow i Boxen i Herning.

Den hurtige fløjspiller var pludselig ikke i salen, da det blev afsløret, at seerne havde stemt ham til tops som den, der har lavet Årets Jubelscene.

Reddede liv

- Han er gået på toilettet, sagde værterne Tina Müller og Peter Møller til stor morskab for de 7000 tilskuere i salen, og der blev sikkert også trukket på smilebåndet hjemme hos seerne.

Men situationen var langt mere alvorlig.

- Jeg var ganske rigtig på toilettet, men der stod en mand mindre end to meter fra mig, og han faldt om med et ildebefindende. Så følte jeg, det var vigtigere at blive der, og jeg fik hentet en hjertestarter, fortæller Casper U. Mortensen, der stadig var rystet efter den dramatiske oplevelse.

Manden er i gode hænder

Casper U. Mortensen fik først pulsen ned igen, efter gallashowet var slut.

- Jeg har lige fået at vide, at den ældre herre er kørt på hospitalet, og han er i gode hænder. For mig var det vigtigere at redde menneskeliv, end at jeg stod på scenen for at få en pris. Det klarede Morten Olsen jo fint for mig, smiler en lettet Casper U. Mortensen, der er kæreste med TV 2’s sportsreporter Stine Bjerre Jørgensen.

LÆS MERE: Glad Casper U. Mortensen kyssede sin kæreste