Lørdag, 7. november 2020 - af Karina Didriksen

Cecilie Schmeichel om livsfarlig graviditet: Derfor gik det helt galt

Cecilie Schmeichel.
Cecilie Schmeichel.
Foto: Birger Storm
Mens Cecilie Schmeichel var gravid med datteren Sofie, tog hun så mange kilo på, at det var livsfarligt for både hende selv og den lille pige.

Både Cecilie Schmeichel og hendes datters liv var i fare, da hun under sin graviditet i 2017 kom op at veje 130 kilo.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Allerede tre uger før termin blev barnet målt til at veje 3800 gram, og den 30-årige influencer og makeupartist vidste, at det var helt galt.

- Jeg havde en fornemmelse af, at hun var for stor, og jeg blev større og større og havde svært ved at sove. Jeg følte, at jeg var ved at få blodpropper i armene, fordi der var så meget pres på hele min krop. Jeg kunne dårligt gå og havde bækkenløsning. Det var bare skrækkeligt til sidst, fortæller en berørt Cecilie Schmeichel til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Dagen efter min termin sagde jeg, at de skulle få hende ud nu. Lægen hjalp mig så og satte fødslen i gang. Hun viste sig at veje 4300 gram, så hun var alt for stor.

Kroppen gik i chok

Fødslen gik dog slet ikke som planlagt for Cecilie Schmeichel, som gerne ville have født i vand.

- Alt gik galt. Min krop gik i chok og rystede, jeg havde 41 i feber og kunne ikke mærke den ene side af kroppen. Jeg røg ind på akut kejsersnit, men min datter trak ikke vejret ordentligt og kom på neonatal, fortæller hun og tilføjer:

- Jeg så først min datter efter flere timer, og der gik det op for mig, hvor alvorligt det var. Hun skulle behandles for meningitis, som var en sygdom, lægerne sagde, hun havde fået fra mig. De blev ved med at sige, at jeg havde svær fedme, at jeg kunne få blodpropper og skulle have medicin.

Heldigvis endte det hele godt, og Cecilie Schmeichel nyder i dag at være mor til Noah, 6, og Sofie, 3, som hun har med sin ægtemand Joakim Pilkær. 

Læs det store og ærlige interview med Cecilie Schmeichel i BILLED-BLADET nr. 45, der kan købes fra torsdag den 5. november.

Foto: Lars H. Laursen

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden