28. jul. 2022
Af John Lautrup

Cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig: Derfor er jeg altid glad

Cecilie Uttrup Ludwig
Cecilie Uttrup Ludwig
Foto: Thomas Maheux
Cecilie Uttrup Ludwig er blandt favoritterne i kvindernes Tour de France, og så er hun verdenskendt i cykelkredse for sit sprudlende væsen.

Cecilie Uttrup Ludwig, 26 år, der i denne uge kører kvindernes Tour de France, er udover at være professionel cykelrytter også en stor grinebider. Hun har begejstret en hel cykelverden med sit ligefremme og evigt glade væsen.

For nogle år siden gik hun viralt med sin ellevilde jubel og sprudlende udtalelser i et tv-interview, efter hun blev nummer tre i Flandern Rundt. Siden har hun været næsten lige så kendt for sin personlighed som for sin pedalkraft.

- Jeg er et meget emotionelt menneske. Så der er både høje bølgetoppe og dybe bølgedale. Der er det hele, ler hun.

Perlehumøret er dog det fremherskende, og det er helt bevidst, at hun træder til i pedalerne for at holde sig glad.

- Jeg har en leveregel, der hedder: "Happy head, fast legs" (glad hoved, hurtige ben, red.). Man skal fandeneddeme være glad for at være hurtig på cykel, og så vil jeg hellere spise en ekstra Mars-bar end holde mig til en striks kostplan, hvis det er det, der skal til, forklarer hun.

- Jeg ser altid glasset som halvfyldt i stedet for halvtomt. Det kommer man længst med. Og så er jeg ellers bare sådan en person, der joker meget, ler hun.

Læs interview med Cecilie Uttrup Ludwig i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 28. juli. Her fortæller hun også om sit forhold til den australske cykelrytter, Miles Scotson.

Læs mere om: