24. okt. 2013
Af Lisbeth Grube

Cykelrytter Ole Ritter var død i tre minutter

Ole Ritter var død
Ole Ritter.
Foto: AOP
72-årige Ritter fik hjertestop for 35 år siden - men kæmpede sig tilbage til livet.

Cykellegenden Ole Ritter har været helt ude på kanten af livet. I sin kommende bog ”Ritter” fortæller den succesfulde sportsmand, at han i 1979 blev erklæret død, da hans hjerte satte ud, mens han blev behandlet for fremskreden testikelkræft. Ole Ritter var død mellem to og tre minutter, mens hans kone så på.

- Imens passerede mit liv revy. Jeg oplevede alt. Min mors død, min kone, eks’er, mine søskende, cykelløbene. Timerekorden i Mexico. Endda glemte følelser fra min barndom og ungdom. Det hele drønede rundt i én pærevælling. Gennem en kæmpe tunnel, fortæller Ole Ritter til BT.

- Jeg var ikke bange på noget tidspunkt. Det var egentlig meget rart at være dér. Meget spændende. Og selv om lægerne bagefter har fortalt, at jeg var helt væk, så registrerer jeg alt, hvad der foregår og kan gengive det bagefter, siger Ole, som hører én af lægerne sige:

- Desværre, fru Ritter. Der er ikke mere at gøre.

Meldingen fik Ole Ritter til at mobilisere alle sine kræfter, og ved tredje elektriske stød lykkedes det lægerne at få hans hjerte i gang.

- Så hørte jeg, at de råbte. Han kommer! Han er tilbage. Der er puls!

Mirakuløst kæmpede Ritter sig tilbage til livet - og et år senere viste undersøgelserne, at canceren var forsvundet fra hans krop.

Læs mere om: