8. jul. 2021
Af Marie Krakau

Danmark er ude af EM: Men I vandt vores hjerter

Danmark tabte semifinalen mod England 2-1. Men trods af nederlaget har landsholdet vundet hele Danmarks hjerter efter et fremragende EM.

Danmark tabte semifinalen i EM mod England på Wembley tirsdag aften 2-X1. Den danske trup spillede en flot kamp mod det engelske hold, men englænderne endte med at vise sig en anelse stærkere til slut.

Det danske landshold havde en usikker start, men langsomt fik de bedre kontrol og tog styringen i flere dele af kampens første halvleg.

Den første halvlegs højdepunkt opstod, da 21-årige Mikkel Damsgaard på et frispark hamrede bolden ind bag den engelske målmand Jordan Pickford og levered en drøm af et mål, der fik den danske jubel til at gjalde ud over Wembley.

Den danske føring varede 9 minutter, indtil Danmarks anfører Simon Kjær med et selvmål udlignede til 1-1.

Efter en nervepirrende, men målløs, anden halvleg røg de danske og engelske spillere ud i forlænget spilletid.

Mål efter straffespark

England fik i tillægstiden tildelt et straffespark. Det blev smukt reddet af den danske målmand Kasper Schmeichel, der dog fik pareret bolden væk mod Englands anfører Harry Kane, der endte med at sende bolden i mål og bringe England foran.

En mand i undertal

Efter en tackling halvvejs inde i tillægstiden måtte midtbanespilleren Mathias Jensen udgå af kampen. Landstræner Kasper Hjulmand havde allerede brugt samtlige udskiftninger, og de sidste 15 minutter af kampen, spillede Danmark efter med en mand færre på banen end England.

Kongelig opbakning

Selvom Wembley rungede med engelsk sang og jubel, var der 8000 danskere til stede på stadion, der bakkede landsholdet op med alt de havde.

De danske drenge fik derudover opbakning under kampen i London af kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Christian.

Har vundet landets hjerter

Det danske landshold startede EM på tragisk vis, da Christian Eriksen under holdets første kamp kollapsede på banen med hjertestop.

Midtbanespilleren fik heldigvis hurtigt hjælp og blev genoplivet. Landsholdet var naturligvis påvirkede af den traumatiske oplevelse, men har siden de to første kampe, det endte i nederlag, spillet sig mod toppen, og har taget både ind- og udland med storm.

Det fremadstormende hold har med deres store fællesskab og fænomenale spillespil vundet alle vores hjerter. Og selvom EM-eventyret slutter i semifinalen på Wembley, ligner Kasper Hjulmands hold et, der kan nå endnu længere i fremtiden.

Finale mod Italien

Efter sejren over Danmark skal England nu spille finale mod Italien på søndag.

Kampen spillede på samme stadion, som semifinalerne er blevet spillet, Wembley i London.