8. nov. 2022 (Opd. 12. jan. 2023)
Af Josephine Sjelhøj

Dansk håndboldspiller var taget til Spanien, men blev pludseligt hasteindkaldt til EM-truppen

Andrea Hansen
Andrea Hansen
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Andrea Hansen stod på stranden, da hun fik det overraskende opkald fra EM-lejren.

Da det danske kvindelandshold i sidste uge rejste til Slovenien i forbindelse med EM-slutrunden i håndbold, var det uden Andrea Hansen.

Men da Cecilie Brandt blev ramt af en skade, blev Andrea Hansen hasteindkaldt til sin egen store overraskelse.

Faktisk stod hun på stranden i Spanien, da hun blev ringet op. Hun var nemlig taget på træningslejr med sine holdkammerater fra København Håndbold, og de fejrede turens afslutning med en stranddag, som så endte noget anderledes end forventet.

- Vi skulle have stranddag, fordi det var den sidste dag på træningslejren. Men ved 12-tiden ringer Lars Jørgensen (assistenttræner, red.) og siger, at der er kommet en akut skade, og at de godt kunne tænke sig, at jeg kom ned til EM.

- De siger så til mig, at de vil prøve at finde et fly hurtigst muligt, og at det kan blive samme aften eller om morgenen dagen efter. Fem minutter senere får jeg bare en besked om, at jeg kan sidde på et fly om to timer, fortæller håndboldstjernen til TV 2 SPORT.

Den 22-årige fløjspiller fortæller også til TV 2, at det hele gik så hurtigt, at situationen først gik op for hende i flyet på vej til Slovenien.

På trods af den manglende forberedelse til EM var Andrea Hansen dog helt klar, da hun i søndagens sejr over Serbien scorede tre mål.

Du kan heppe på Andrea Hansen og resten af det danske landshold, når de i aften møder Sverige. Kampen vises på TV 2 klokken 20:25.

Læs mere om: