20. aug. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Derfor er Kasper Hjulmand glad og stolt i dag

Kasper Hjulmand
Kasper Hjulmand
Foto: Mikael Rieck
For Kasper Hjulmand er livet meget mere end fodbold på højeste plan. Nu hyldes Danmarks landstræner for at bakke op om menneskerettigheder og mangfoldighed.

Danmarks fantastiske fodboldlandstræner Kasper Hjulmand hyldes med en pris for at have bakket op om LGBT-rettigheder og mangfoldighed under EM.

Hjulmand kan ifølge Dansk Boldspil Union nu kalde sig ”Årets Laks” på grund af sit forsvar for menneskerettigheder ved EM-slutrunden i juni.

Kasper Hjulmand reagerede

LGBT+ Danmark uddeler prisen til en person, der på samme måde som en en laks har bevæget sig imod strømmen og dermed har ydet det ekstraordinære for bevægelsen.

Under sommerens EM-slutrunde sagde den ungarske regering og det europæiske fodboldforbund UEFA nej til at markere støtten til LGBT-rettigheder.

Det reagerede Kasper Hjulmand på.

- Vi er født lige, og vi hylder diversiteten, og vi hylder, at alle har lige ret, lød det i juni fra Hjulmand, og det har fået LGBT+ Danmarks bestyrelse til at fremhæve og hylde herrelandsholdets træner.

Stærkt af Hjulmand

- Under sommerens internationale sportsbegivenhed udviste Kasper Hjulmand utvetydig opbakning til og forsvar for retten til at være, den man er. Som Hjulmand selv så korrekt formulerede det i et interview, er fodbold det største sociale fænomen i verden og har potentialet til at skabe positive, sociale forandringer, lyder det i ”Årets Laks”-motivering fra Ask Ulrich Petersen, der er forperson i LGBT+ Danmarks bestyrelse.

Stort at modtage pris

For hovedpersonen selv er det stort at modtage prisen.

- Jeg er glad og stolt over at modtage prisen, men det betyder endnu mere for mig, hvis det kan sætte fokus på de udfordringer, vi har, hjælpe og gøre en forskel, kommer det fra Kasper Hjulmand ifølge Dansk Boldspil Union.

Læs mere om: