11. okt. 2012
Af af Malan Joensen

Derfor orkede Peter Gade ikke Camilla Martin længere

Peter Gade
Peter Gade
Foto: Lars Laursen/BILLED-BLADET
Badmintondronningens humørsvingninger blev for meget for Peter Gade.

Da der opstod sød musik mellem Peter Gade og Camilla Martin i efteråret 1997, virkede de to badmintonstjerner som skabt for hinanden, og derfor var mange overraskede, da ketsjerekvilibristerne efter omkring tre års forhold pludselig gik fra hinanden.

Det var Peter Gade, der trak stikket, og i en selvbiografi, der udkommer den 16. oktober, afslører han, hvorfor forholdet til Camilla Martin kuldsejlede. Det skriver netavisen sporten.dk.

- Jeg nåede et punkt, hvor jeg bare ikke længere orkede, at det gik så meget op og ned, og da jeg havde truffet beslutningen, var jeg meget afklaret. Camilla kunne ikke forstå, at jeg kunne være så afklaret, men jeg havde gjort alt, hvad jeg kunne, jeg havde ikke mere at give af, jeg ville videre, skriver Peter Gade i bogen "Vinderen har altid ret…".

Det var især en episode ved en fest, parret holdt derhjemme, som blev dråben, der fik Peter Gades bæger til at flyde over:

- På et tidspunkt blev Camilla sur og urimelig. Sådan kunne hun være, også over for andre, og jeg blev mere og mere træt af det, og denne her gang fik jeg nok, og så skred jeg. Jeg skred fra min egen fest op ad Gl. Kongevej. Jeg kan huske at Lauge (ekslandsholdsspilleren Jim Laugesen, red.) fulgte efter mig og forsøgte at hive mig tilbage, men jeg sagde bare: 'Nej, nu er det slut. Jeg vil ikke mere,' og så gik jeg op ad Falkoner Allé og indlogerede mig på SAS-hotellet.

Det var især det faktum, at de begge var sportsfolk, der gjorde, at Peter Gade i sin tid blev forelsket i Camilla Martin.

- Jeg forelskede mig i Camillas umiddelbare og udadvendte udstråling og hendes humoristiske sans. Camilla var ikke en prinsessepige, men havde en dejlig ukompliceret måde at være på. Vi forstod hinanden. Vi vidste, hvordan det var at leve med det pres, som vi hver især var under. Camilla havde, siden hun var en helt ung pige, vundet alt herhjemme og levet med ekstremt høje forventninger og et umenneskeligt pres fra omverdenen. Hun kunne kun tabe, når hun gik på banen, og det samme skete for mig, da jeg blev nummer et i verden og over en lang periode vandt det meste, skriver Peter Gade i selvbiografien.

Han mener, det især var Camilla Martins forhold til sin mor, der var årsag til humørsvingningerne:

- Camilla havde et problemfyldt forhold til sin mor, og det havde stor indflydelse på Camillas væremåde. Det var noget, jeg allerede havde talt meget med hende om, da vi var venner, og da vi blev kærester, var det noget, jeg fortsat forsøgte at hjælpe hende med, og som hun naturligvis også selv arbejdede med. Hendes humør kunne hurtigt skifte, og når vi var af sted på turene, sad jeg flere gange til langt ud på natten for at trøste hende og snakke med hende, før vi skulle spille dagen efter.

Sporten.dk har forsøgt at få en kommentar fra Camilla Martin, men hun har ikke besvaret henvendelserne, ligesom hun har afvist at medvirke i Peter Gades bog.

I dag er Camilla Martin i et forhold med Lars Nygaard, mens Peter Gade er fraskilt.

Læs mere om: