24. maj. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Efter VM i badminton: Guld-Viktor modtaget af mor og søster

Viktor Axelsen
Viktor Axelsen
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
De danske badmintonherrer, som i Kina vandt guld ved hold-VM, blev fejret med manér i, da de landede i Kastrup Lufthavn. Der var både smil og tårer, da guldheltene mødte familie og fans.

De mandlige danske verdensmestre i badminton vendte mandag aften tilbage til Danmark efter halvanden uges eventyr i det kinesiske. I Kina blev det til VM-guld for hold efter en dramatisk finalesejr over favoritterne Indonesien. Efter at være landet i Københavns Lufthavn, fik familie og fans mulighed for at hjælpe til med guldfesten.

Fans og familie stod klar

Badminton Danmark havde inviteret alle fans, familie og medier ud i lufthavnen til modtagelsen, og den invitation havde lokket mange mennesker til Kastrups Terminal 3, hvor der blev viftet ivrigt med Dannebrogsflag, og hvor champagnen var klar i plastickrusene. Det blev et sandt festfyrværkeri med masser af glade mennesker, der klappede og hujede og sang for ketsjerheltene.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Giganten modtaget af mor og søster

En af Danmarks helt store helte var den 22-årige, tårnhøje Viktor Axelsen, der på banen i Kina fik de overvejende asiatiske, 20 centimeter lavere modstandere til at ryste i badminton-buksen og på den ketsjerførende hånd, når han først for alvor steg til vejrs og smashede løs. Badminton-giganten blev i lufthavnen modtaget af mor Gitte og sin to år yngre søster, Johanne. – Vi er så stolte, sagde Viktors mor. – Han er mega sej, sagde søster Johanne.

Historisk guld

Danmark blev den blot femte nation til at vinde Thomas Cup-titlen, og den første europæiske vinder nogensinde siden mesterskabernes begyndelse helt tilbage i 1949. Single-spillerne Hans-Kristian Vittinghus, Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen samt doubleparret Mads Kolding og Mads Conrad Petersen, doublereserven Mathias Boe samt doublen Anders Skaarup/Kim Astrup var de væsentligste navne på holdkortet i løbet af turneringen..