Onsdag, 24. januar 2018 - af Laura Dalgård Hansen

EM i håndbold: Vidste du det om landstræner Nikolaj Jacobsen?

Nikolaj Jacobsen
Foto: Lars Aarø
EM i Kroatien er Nikolaj Jacobsens første slutrunde som landstræner, og allerede nu er Danmark sikret en semifinaleplads. Lær succestræneren endnu bedre at kende her.

EM i Kroatien har indtil videre været noget af en rutsjebanetur for landstræner Nikolaj Jacobsen, men heldigvis er landsholdet på medaljekurs alligevel. For allerede inden Danmarks sidste kamp i mellemrunden i aften, er de sikret semifinalepladsen.

Masser håndboldsucces til Nikolaj Jacobsen

Nikolaj Jacobsen har i mange år været en fast del af håndbolden – både herhjemme og i Tyskland, hvor han både har spillet og trænet. Og det med stor succes.

Glæden ved håndbold har også resten af familien, og derfor er det heller ikke noget problem, at Nikolaj Jacobsen i perioder er væk lang tid ad gangen.

- De har ikke været vant til andet. Det bliver, som det altid har været, fortalte landstræneren til BILLED-BLADET kort inden afrejse fra Danmark. Han har sammen med hustruen Lenette børnene Freja, 19, Sille, 16 og Linus på ni.

Håndboldglade børn

- Freja spiller ikke mere – hun fik desværre en skade. Men de to andre spiller på livet løs. Jeg synes jo, håndbold er et fantastisk spil. Jeg kan også godt lide fællesskabet og det sammenhold, man har ved at være et hold. Jeg tror, Linus var halvanden måned, da han var med til sit første påskestævne med sin storesøster, fortalte landstræneren.

Lær landsholdstræneren lidt bedre at kende her:

Vidste du, at

- Nikolaj Jacobsen er født i 1971 i Viborg, men er opvokset på Sydfyn.

- Som 20-årig fik han sin debut på landsholdet. Han nåede at spille 139 kampe og score 552 mål.

- Nikolaj Jacobsen har rekorden for flest scorede mål i en enkelt landskamp. Den blev sat, da venstrefløjen i 1998 i en kamp mod Grækenland scorede 15 mål.

- Nikolaj Jacobsen var også en ganske dygtig fodboldspiller, inden han valgte at fokusere på håndbolden. Han var tæt på at komme på u16-landsholdet.

- Nikolaj Jacobsens højre arm er fyldt med flere stjerner. De tre store symboliserer børnene Freja, Sille og Linus, som han har sammen med hustruen Lenette. De resterende mindre stjerner symboliserer de titler, han har vundet i karrieren.

- Selv om Nikolaj Jakobsen i sin håndboldkarriere har vundet mange titler, han har aldrig vundet en landsholdsmedalje.

- Nikolaj Jacobsen har arbejdet som både efterskolelærer og højskolelærer. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden