Søndag, 16. juni 2019 — af John Lautrup

Erik Gundersen blev invalid - men gav aldrig op

Erik Gundersen
Erik Gundersen, Ole Olsen og Hans Nielsen
Foto: Søren Lamberth
Erik Gundersen grufulde styrt i 1989 markerede enden på dansk speedways helt store guldalder med ham selv, Ole Olsen og Hans Nielsen i hovedrollerne. Ny film fortæller historien.

Erik Gundersen blev i 1984 den næste danske verdensmester i speedways kongerække, efter at Ole Olsen havde vist vejen rundt på alverdens slaggerbaner op gennem 70'erne.

Den gamle mester hjalp i kulissen ihærdigt sin unge arvtager til titlen, og dermed begyndte et stort drama i dansk speedways top, for Hans Nielsen blev nummer to og var rasende over forskelsbehandlingen. Ole Olsen var nemlig også holdleder for det danske landshold. Dette trekantsdrama og meget mere fra dansk speedways guldalder bliver rullet ud i den stærkt roste dokumentarfilm "Kongernes fald", der netop har haft biografpremiere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg tager det som en udfording

Guldalderen sluttede med Erik Gundersens grufulde styrt i hold-VM-finalen i Bradford i 1989. Ulykken gjorde ham invalid, men stækkede ikke hans livsmod.

- Der er mange ting i kroppen, der driller mig. Men pyt med det. Jeg tager det som en udfordring. Hvis noget er umuligt, skal jeg nok finde ud af det alligevel, siger Erik Gundersen, som blandt andet går på jagt med specialbyggede rifler, som han kan betjene med én hånd.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Hans Nielsen fortæller, at han tabte lidt af gnisten efter rivalens ulykke og aldrig helt genvandt fordums lyst og succes. Men han og Ole Olsen er først og fremmest fuld af beundring for Erik Gundersens kamp tilbage til livet.

Om dét og meget mere fortæller de tre speedway-konger i et stort interview i BILLED BLADET, som du kan købe fra torsdag den 13. juni.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden