27. apr. 2024
Af Ulrik Ulriksen

Får brug for familiens opbakning: Jonas Vingegaard kæmper mod tiden

Jonas Vingegaard med Trine og Frida
Jonas Vingegaard med Trine og Frida
Foto: Mikael Rieck
Jonas Vingegaard skal møde op til Tour de France i topform, hvis han skal have en mulighed for at vinde etapeløbet igen. Lige nu har Vingegaard det dog svært.

Danmarks store cykelstjerne Jonas Vingegaard skal over det vildeste bjerg i overført betydning for at få mulighed for at vinde de store bjergetaper i Tour de France til sommer.

Tour de France begynder sidst i juni, og lige nu er det faktisk usikkert, om Vingegaard stiller til start.

Danskeren er nemlig ved at komme sig efter sit alvorlige styrt i Baskerlandet Rundt, hvor han brækkede kravebenet, flere ribben og punkterede en lunge.

Skaderne har givet store problemer med de mange planlagte forberedelser frem mod Touren.

Peter Møller Christensen, der er fysiolog i Team Danmark, har til Ekstra Bladet givet et bud på, at Vingegaards kondital er faldet drastisk på den korte bane.

Størstedelen af det tabte vil dog hurtigt kunne genvindes, fordi Jonas Vingegaards grundform er så god.

Vingegaard træner forhåbentlig hjemme

Derfor kan man godt tillade sig at være optimist, når det gælder danskerens muligheder for at blive helt klar, når starten går i Firenze 29. juni.

Vingegaard får dog brug for familiens og sit cykelteams opbakning, hvis han skal stå skarpt formmæssigt til årets Tour de France.

Forhåbentlig er Jonas Vingegaard allerede i gang med at cykle på en hometrainer igen, og det kan give ham god træning i en svær tid.

Vingegaard får dog vanskeligt ved at nå sin normale topform til sommerens etapeløb i Frankrig.

– Man kan jo ikke løbe fra, at det er et hårdt slag, han har fået. Men manden er jo ikke blevet knockoutet. For at blive i bokseterminologien kan man sige, at Vingegaard er bagud på point her i begyndelsen, men det er jo ikke ensbetydende med, at han ikke kan gå de 12 omgange og blive god i Tour de France, fortæller eksperten Peter Møller Christensen til Ekstra Bladet.

Læs mere om: