6. dec. 2017
Af Laura Dalgård Hansen

Fodboldspiller Nadia Nadim kåret til Årets Dansker

Nadia Nadim.
Nadia Nadim.
Foto: AOP
Det var en tydeligt stolt Nadia Nadim, som af Berlingskes læsere blev kåret til Årets Dansker 2017.

Nadia Nadim blev nærmest folkeeje, da hun sammen med resten af det kvindelige fodboldlandshold sikrede sig sølv-medaljer til EM tidligere på året.

Nu er hun blevet udnævnt til Årets Dansker 2017 af Berlingskes læsere, og så snakker alle igen om den talentfulde 29-årige Nadia Nadim.

- Det er vanvittigt og ret ubeskriveligt. Jeg havde ikke troet, at jeg ville vinde, og jeg er så taknemmelig. Jeg føler, at det er en kærlighedserklæring fra Danmark, sagde den stolte landsholdsspiller, da hun havde modtaget prisen.

Trodser alle odds

Det er ikke nogen hemmelighed, at Nadia Nadim ikke har haft den nemmeste start på livet.

Men hun har trodset alle odds og er nået i mål med sine drømme og ambitioner.

Og det er også grunden til, at valget faldt på netop Nadia Nadim, som det næste år kan bryste sig af titlen som årets dansker.

- For Årets Dansker gør det sig gældende, at vedkommende har stræbt mod og nået nogle af de højeste mål, selv om udgangspunktet var sværere end for de fleste andres, lød begrundelsen for, at Nadia Nadim løb med titlen.

Flygtede fra Afghanistan

Nadia Nadim flygtede i en alder af 12 sammen med sin mor og søskende fra Afghanistan, efter hendes far var blevet henrettet af Taleban.

På trods af den barske start, er Nadia Nadim dog allerede nået langt i livet.

Hun taler adskillige sprog og mangler blot to semestre, før hun kan kalde sig færdiguddannet læge.

Der er nok at se til for landsholdsspilleren, som efter at have spillet i USA nu rykker til England, hvor hun har skrevet kontrakt med fodboldklubben Manchester City.

Stort tillykke til Nadia Nadim med titlen som Årets Dansker.

Læs mere om: