Fredag, 13. januar 2017 - af af Majken Munk og Malan Joensen

HÅNDBOLD: Danmark må undvære René Toft Hansen i første VM-kamp

René Toft Hansen.
René Toft Hansen.
Foto: Scanpix
Danmarks første kamp ved VM bliver uden forsvarskæmpen René Toft Hansen på grund af hans albueskinne.

Når Danmark løber på banen til første kamp ved dette års VM i Frankrig, er det kun én af Toft Hansen-brødrene, der er med - Henrik Toft Hansen må undvære sin storebror.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

René Toft Hansens albueskinne spænder nemlig ben for hans deltagelse i åbningskampen. Det skriver TV 2 Sporten.

Det internationale håndboldforbund kan som udgangspunkt ikke godkende, at René Toft Hansen spiller med sin albueskinne, da den indeholder metal.

Vil du læse det allerførste nummer af BILLED-BLADET fra 1938? Se her hvordan!

Det er ifølge de nye internationale regler ikke lovligt at spille med beskyttelse, som indeholder metal, fordi det kan være til fare for andre spillere. 

Store smerter i albuen

Landsholdet indgav tidligere en klage med håbet om, at det internationale håndboldforbund ville give dispensation for Ren Toft Hansens albueskinne, da han får store smerter i albuen ved at spille uden den.

NOSTALGI: Test din viden om Olsen Banden i vores hyggelige quiz

Rene Toft Hansen spillede OL-turneringen uden skinnen, hvor den heller ikke var lovlig, og efter OL-slutrunden har han sagt, at han aldrig spiller uden den igen. Derfor er eneste mulighed for, at René Toft Hansen skal spille VM, at det internationale håndboldforbund IHF godtager albueskinnen.

En ekstra chance

Fredag eftermiddag kunne det internationale håndboldforbunds præsident Hassan Moustafa så fortælle til TV 2 Sporten, at IHF vil give Réne Toft Hansen en form for dispensation:

- Vi giver Danmark en ekstra chance, og undtagelsen gælder kun ved dette VM. Vi kommer til at spørge lægen på det hold, som Danmark skal møde, om de vil acceptere, at han spiller. Hvis lægen ikke godkender det, kan han ikke spille, udtalte præsidenten.

René Toft Hansen kan dog ikke være med i aftenens kamp mod Argentina, men der er mulighed for – hvis det egyptiske landsholds læge godkender det – at han kan være med i lørdagens kamp mod Egypten.

SE VIDEOEN: Jesper Nøddesbo bager kage til sin bedstemor

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden