Mandag, 16. januar 2017 - af Majken Munk

Håndbold VM: Danmark i nabokrig

Niklas Landin

Niklas Landin

Foto: Jesper Sunesen
I aftenens kamp er det naboerne fra Sverige, der forhåbentlig får det gode danske spil at mærke. Hvis man skal tro Danmarks anfører ender kampen godt.

Den danske målmand og anfører Niklas Landin kan godt være tilfreds med sin præstation i Danmarks to første kampe. Han er bestemt gået forrest og har vist de gode takter, der skal til for at vinde VM-guldet. 

Ifølge anføreren er kampen mod Sverige også kampen om førstepladsen i puljen, som Danmark hungrer efter. Men selvom de to mandskaber vil gøre alt for at vinde, er Niklas Landin sikker på, at Danmark løber med sejren. 

- Vi vil aldrig tabe point til vores naboland. Det er et broder/ had/ kærlighedsforhold, vi har til dem. Ingen af holdene vil tabe til hinanden, og det tror jeg også, vi får at se i kampen. Men spiller vi vores spil fra de to første kampe, kan jeg ikke se en anden mulighed, end at vi også løber fra dem i sidste ende, fortæller anføreren til BT. 

Niklas Landin kender mange af de svenske landsholdspillere fra den tyske bundesliga, som han spiller i til dagligt, så han kender deres skud, og det er naturligvis en fordel for de danske drenge. 

LÆS OGSÅ: Niklas Landin stolt af lillebror

Ændringer på holdet

Kampen mod Egypten tog hårdt på holdet, og allerede i starten af kampen måtte Mads Mensah Larsen udgå med en forstrækning i maven. Desværre måtte Morten Olsen også kapitulere i anden halvleg, da han har haft problemer med sine lægge. 

Det har landstræneren Gudmundur Gudmundsson taget konsekvensen af, og i aften kan der altså være slutrundedebut for den kun 21-årige Niclas Kirkeløkke, der er blevet skiftet ind i truppen i stedet for Mads Mensah Larsen. 

- Vi har konstateret, at Mads Mensah har brug for noget pause, og derfor har vi valgt at sætte Niclas Kirkeløkke i spil, siger landstræner Gudmundur Gudmundsson i en pressemeddelelse fra DHF og tilføjer, at Mads Mensah bliver i landsholdslejren.

Se om Danmark slår rivalerne fra Sverige kl. 20.35 på TV 2 mandag aften.    LÆS MERE: Dejlige billeder! EM-heltene forenet med familien

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden