Håndbold VM: Danmark i nabokrig

Niklas Landin

Niklas Landin

Foto: Jesper Sunesen

I aftenens kamp er det naboerne fra Sverige, der forhåbentlig får det gode danske spil at mærke. Hvis man skal tro Danmarks anfører ender kampen godt.

Mandag, 16. januar 2017 - af Majken Munk

Den danske målmand og anfører Niklas Landin kan godt være tilfreds med sin præstation i Danmarks to første kampe. Han er bestemt gået forrest og har vist de gode takter, der skal til for at vinde VM-guldet. 

Ifølge anføreren er kampen mod Sverige også kampen om førstepladsen i puljen, som Danmark hungrer efter. Men selvom de to mandskaber vil gøre alt for at vinde, er Niklas Landin sikker på, at Danmark løber med sejren. 

- Vi vil aldrig tabe point til vores naboland. Det er et broder/ had/ kærlighedsforhold, vi har til dem. Ingen af holdene vil tabe til hinanden, og det tror jeg også, vi får at se i kampen. Men spiller vi vores spil fra de to første kampe, kan jeg ikke se en anden mulighed, end at vi også løber fra dem i sidste ende, fortæller anføreren til BT. 

Niklas Landin kender mange af de svenske landsholdspillere fra den tyske bundesliga, som han spiller i til dagligt, så han kender deres skud, og det er naturligvis en fordel for de danske drenge. 

LÆS OGSÅ: Niklas Landin stolt af lillebror

Ændringer på holdet

Kampen mod Egypten tog hårdt på holdet, og allerede i starten af kampen måtte Mads Mensah Larsen udgå med en forstrækning i maven. Desværre måtte Morten Olsen også kapitulere i anden halvleg, da han har haft problemer med sine lægge. 

Det har landstræneren Gudmundur Gudmundsson taget konsekvensen af, og i aften kan der altså være slutrundedebut for den kun 21-årige Niclas Kirkeløkke, der er blevet skiftet ind i truppen i stedet for Mads Mensah Larsen. 

- Vi har konstateret, at Mads Mensah har brug for noget pause, og derfor har vi valgt at sætte Niclas Kirkeløkke i spil, siger landstræner Gudmundur Gudmundsson i en pressemeddelelse fra DHF og tilføjer, at Mads Mensah bliver i landsholdslejren.

Se om Danmark slår rivalerne fra Sverige kl. 20.35 på TV 2 mandag aften.